avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru declarație ...

Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru declarație pentru bursa sociala, eu fiind beneficiara. Este normal sa mi se fi perceput taxa?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:33, 9 Noiembrie 2023


CHKa a scris:

Asa ar trebui sa fie - de vreme ce exista acel Ordin al Ministerului Justitiei - dar , daca Ministerul nu plateste el , vei gasi vreun notar care sa-ti faca o programare sa dai declaratia ? Nu - feresca ... - ca nu vrea sa respecte , doar pentru ca are alti clienti programati , nu are liber ...


Dacă va uitați în normele metodologice privind acordarea burselor sociale, veți constata ca e vorba de "declarație pe proprie răspundere ". Unde scrie ca trebuie data în forma autentică, la notar?
De ce nu ia doamna secretara de la școală aceste declarații?
Stimata @raluk0207 , chiar nu am nimic impotriva notarilor - eu , una , asa as proceda - , am impotriva Ministerului care , dupa atata timp de economie de piata , nu intelege ca NU e in regula sa dai gratuitati pe seama muncii , timpului si cheltuiala altora ... Si , cum practic s-a “ aruncat “ cu bursele sociale in elevi , cred ca sunt mii de declaratii in fiecare orasel , cat de mic . Probabil si secretarele vad intocmirea acestora ca munca in plus neplatita ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plus ca, haideți sa mai detaliem niște aspecte: aglomeratie, mirosuri datorate problemelor cu igiena corporala si bucală, cu bucătăria, cu tutunul sau alcoolul, statul lângă cetățean, timp de cel puțin 10 minute, pana "pictează " litera cu litera cu litera (asta in situația fericita in care stie sa scrie), printatul a 4- 5-6 exemplare, căci școala cere câte un duplicat pentru fiecare copil, redactarea declarației după preferințele școlii (nu realizez venit pe ultimele 12 luni, pe ultimele 3 luni, pe ultima luna, în general etc.). În medie se pierd cam 15- 20 de minute/declaratie, plus între 3 -6 duplicate/client.

Asa, și lucrurile astea sa le înmulțim cu vreo 30 de cetățeni/zi.
Vreau sa vad și eu cine e dispus sa facă toate astea absolut gratis, timp de vreo doua luni?
Ciudat e ca avem bani de țigări, de manichiura, de smartphone, de vopsit etc.
Am platit 40 de lei. Pentru mine acei bani inseama bani pentru manuale

Manuela Rășină a scris:

Declaraţiile privind acordarea burselor pentru elevi şi studenţi sunt scutite de plata onorariului:
www.avocatnet.ro/articol_569...

Este adevărat, pe de altă parte, că există cheltuieli materiale, dar taxa pentru acestea nu ar trebui să fie la nivelul onorariilor obișnuite. Cât ați plătit?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CHKa a scris:

Stimata @raluk0207 , chiar nu am nimic impotriva notarilor - eu , una , asa as proceda - , am impotriva Ministerului care , dupa atata timp de economie de piata , nu intelege ca NU e in regula sa dai gratuitati pe seama muncii , timpului si cheltuiala altora ...


Așa am crezut și eu, dar anul acesta chiar a făcut tot ce se putea ca să elimine cerința absurdă - avem detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_656...

Pun un fragment:
Unele școli cer documente costisitoare și inutile solicitanților de burse sociale, deși legea actuală referitoare la învățământ nu prevede acest lucru.
(...)
La solicitarea avocatnet.ro, Ministerul Educației a făcut câteva precizări cu privire la această situație și a admis faptul că unele instituții școlare din subordinea sa fac astfel de solicitări. Astfel, conform răspunsului remis redacției, ministerul susține că a organizat un număr de trei întâlniri cu inspectorii școlari generali, cărora li s-a explicat faptul că solicitanților de burse sociale nu trebuie să li se ceară declarații autentificate și li s-a pus în vedere să transmită această informație directorilor instituțiilor de învățământ din subordinea lor.
(...)
Recomandarea ministerului este ca persoanele care se confruntă cu astfel de situații să sesizeze imediat inspectoratul școlar competent.

Alysioana, la finalul articolului este răspunsul pe care cei de la Direcția Juridică Învățământ Preuniversitar l-au dat redacției noastre referitor la acest subiect. Listează-l dacă poți și du-l la școală, poate conducerea nu a fost informată. Iar dacă anul viitor ai aceeași problemă sună la Inspectoratul Școlar Județean.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa stiu daca ... Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa stiu daca poate cere bursa medicala,are orientare școală, are certificat de handicap, are boala care se ... (vezi toată discuția)
Burse elev clasa a 3 a maxie7778 maxie7778 Un elev de clasa a 3 a care are rezultate bune la scoala ( calificative) si FB la purtare si care face si sport de performanta,obtinand Locul I intr-un ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)