Pt o persoana al carei primul buletin a fost facut la 16 ani ( odata cu primirea cetateniei) cu valabilitate de 4 ani ( teoretic pana va implini 20), acesta mai trebuie schimbat cand persoana va implini 18 ani?
Daca in momentul actual (va implini 18 ani in decembrie) se va face cerere pt schimbare de domiciliu, persoana va trebui sa aiba un parinte insotitor sau poate veni singura?
Buletinul e valabil pana la sfarsitul valabilitatii scrise pe el. Nu are sens schimbarea la 18 ani, decat daca se schimba domiciliul permanent (pentru o schimbare temporara de domiciliu, e suficient sa se ceara mentionarea noului domiciliu pe spatele vechiului buletin).
Daca e nevoie de insotitor intre 14-18 ani (nu stiu acest detaliu), in orice caz nu mai e nevoie de insotitor o data ce persoana are 18 ani, indiferent daca isi face sau nu alt buletin.
Dar vorbim de 18 ani impliniti la zi (daca implineste pe 10 decembrie dar se duce pe 9 decembrie, tot minor se considera a fi).
Buletin
denidenissa
Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)