avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie rectificativa pt un an anterior
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie rectificativa pt un an anterior

Buna ziua,
Daca am descoperit acum ca am completat gresit cheltuielile in declaratia unica cu veniturile realizate in anul 2020 se mai poate depune declaratie rectificativa chiar daca au fost achitate taxele aferente? (Doar impozitul in cazul asta, de contributii nu era cazul pt ca nu depaseam plafonul minim.)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:40, 8 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Depuneți rectificativa și dacă se constata ca ați platit mai mult, cereți ulterior compensarea din acea suma plătită pentru plăti pe care trebuie sa le faceți în prezent.
Mulțumesc f mult! Din păcate am plătit mai puțin. E suficient să virez acum diferența cu specificatia "rectificare" sau se aplică ceva penalizări?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Vor fi penalitati. Pentru început depuneți rectificativa, plătiți difetenta la ei la trezorerie și eventualele penalitati vi se vor comunica prin decizie de impunere.
Dacă e vorba de un pfa, ceva, sa aveți trecute aceste modificați și în registrul de evidenta fiscala al acelui an.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si cand se face plata sumelor datorate de o ii alexandrada alexandrada Bună ziua! Mi-este neclar dacă de când apărut declarația unică mai aștept sau nu impunerea de plată de la ANAF sau pur și simplu plătesc în contul ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru pfa cu norma venit si pensionar maria295 maria295 Buna ziua - ce taxe (obligatorii si optionale ca procent) se platesc de catre un PFA cu Norma de venit de 26000lei in 2019 daca din 17 Mai 2019 este si ... (vezi toată discuția)
Greseala in d200. cum procedez si ce penalizari se aplica? monovertex monovertex Buna ziua, Am avut un PFA in 2015, pe care l-am inchis la sfarsitul anului. La depunerea D200 (la inceputul lui februarie 2016) am facut o greseala in ... (vezi toată discuția)