avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli de judecata

Sunt angrenat intr-un proces. Nu am angajat avocat din lipsa unor fonduri pe care nu le am in acest moment. o situatie foarte speciala obligandu-ma sa directionez toate resursele catre o situatie mult mai importanta. Daca voi casiga, si am speranta asta, sunt in drept sa cer cheltuieli de judecata. Deocamdata am facut cheltuieli cu copiere si multiplicare de documente. Ma gandesc sa solicit si contravaloarea abonamentului lunar de internet. In fond de acolo m-am inspirat de multe ori si am primit sfaturi. Va trebui sa prezint factura fiecarei luni sau este suficiet sa prezint factura lunii de cand a inceput procesul si cea din luna de incheiere? Pretul nu s-a modificat pe parcurs si in ultima factura emisa se poate vedea ca nu am datorii, deci am achitat la zi.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2023
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 10:01, 17 Noiembrie 2023
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveati procesul, nu aveati internet? Ati luat abonament pt asta?
Nu puteti cere asa ceva.
Puteti solicita c-val drumului daca veniti din alta localitate de ex. Sau cât va costa taxa de timbru, expertizele etc. Astea sunt cheltuieli care se sunt de judecata.
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au mai fost.postari, amuzante ,un cetățean dorea contravaloarea timpului petrecut cu studiul /,pregătirea apararii etc.Puteti solicita doar contravaloarea documentelor copiate,combustibil/bilete tren dacă va deplasați.la o instanta din altalocalitate ,sumele plătite unui expert judiciar care a realizat o expertiza în dosar și atât..
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar priceperea și talentul lui nu înseamnă nimic? Adică omul face eforturi imense să țină locul unui avocat și nu are dreptul să pretindă nimic? În schimb, este remunerat avocatul care pierde. Cam ciudat.
Pai nu este interesul lui sa se reprezinte si sa castige?
Avocatul, că pierde sau câștigă, nu obține nimic din acel proces. El își închiriază munca, timpul și cunoștințele. Pe când justițiabilul obține un avantaj din câștigarea procesului. Aceasta e răsplata lui.

AliaXa a scris:

Dar priceperea și talentul lui nu înseamnă nimic? Adică omul face eforturi imense să țină locul unui avocat și nu are dreptul să pretindă nimic? În schimb, este remunerat avocatul care pierde. Cam ciudat.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate Raluca72 Raluca72 Buna ziua. Daca il dau pe tatal meu in judecata pot cere ca el sa plateasca testul adn? Mentionez ca nu am fost recunoscut la nastere si in prezent am 23 de ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara gresita - considerata gresita de catre una din partile in proces. proces_ro proces_ro In 2008 am solicitat un expert judiciar in constructii, care a efectuat practic doar niste calcule pe baza unor chitante colectate si predate de catre parati ... (vezi toată discuția)
Neacordarea cheltuielilor efectuate pentru mediere de catre instanta pe motiv ca legea nu prevede CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intr-o speta concreta instanta a respins cheltuielile efectuate cu mediatorul. A motivat ca nu se pot acorda intrucat nu sunt prevazute de art. 451 NCPC. A ... (vezi toată discuția)