avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli de judecata

Sunt angrenat intr-un proces. Nu am angajat avocat din lipsa unor fonduri pe care nu le am in acest moment. o situatie foarte speciala obligandu-ma sa directionez toate resursele catre o situatie mult mai importanta. Daca voi casiga, si am speranta asta, sunt in drept sa cer cheltuieli de judecata. Deocamdata am facut cheltuieli cu copiere si multiplicare de documente. Ma gandesc sa solicit si contravaloarea abonamentului lunar de internet. In fond de acolo m-am inspirat de multe ori si am primit sfaturi. Va trebui sa prezint factura fiecarei luni sau este suficiet sa prezint factura lunii de cand a inceput procesul si cea din luna de incheiere? Pretul nu s-a modificat pe parcurs si in ultima factura emisa se poate vedea ca nu am datorii, deci am achitat la zi.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2023
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 10:01, 17 Noiembrie 2023
Plus ca cheltuiala trebuie justificata, cu avocatul ai contract, chitanta.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă va încadrați în prevederile OUG 51/2008 puteți beneficia de ajutor public judiciar sub forma asistentei unui avocat pentru proces.
La dovedirea faptului ca îndepliniți condițiile pentru ajutor public judiciar puteți folosi inclusiv facturile și chitanțele de internet, alături de restul de acte necesare.
Nu ma incadrez in OUG 51/2008 Lipsa de momentana de fonduri este determinata de faptul ca sanatatea cuiva este mai importanta decat toate procesele de pe lumea asta si toti banii merg acolo. Este o situatie care dureaza de un an si probabil va mai dura inca unul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate Raluca72 Raluca72 Buna ziua. Daca il dau pe tatal meu in judecata pot cere ca el sa plateasca testul adn? Mentionez ca nu am fost recunoscut la nastere si in prezent am 23 de ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara gresita - considerata gresita de catre una din partile in proces. proces_ro proces_ro In 2008 am solicitat un expert judiciar in constructii, care a efectuat practic doar niste calcule pe baza unor chitante colectate si predate de catre parati ... (vezi toată discuția)
Neacordarea cheltuielilor efectuate pentru mediere de catre instanta pe motiv ca legea nu prevede CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intr-o speta concreta instanta a respins cheltuielile efectuate cu mediatorul. A motivat ca nu se pot acorda intrucat nu sunt prevazute de art. 451 NCPC. A ... (vezi toată discuția)