avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL din 2021,cod CAEN 5520 (HORECA), ca ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL din 2021,cod CAEN 5520 (HORECA), ca microintreprindere.

Am infiintat un SRL in 2021,cod CAEN 5520 (HORECA), ca microintreprindere. Nu am angajat personal pina acum,nu am venituri.Toate declaratiile au fost intocmite ca microintreprindere(D 100).Pe site ANAF sunt microintreprindere, nu am fost trecut automat pe platitor impozit profit.Vreau sa angajez o persoana acum.Trebuie sa modific incadrarea societatii sau raman microintreprindere?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Badioiu , utilizator 20:14, 24 Noiembrie 2023
Un raspuns primit de la un alt moderator:Noutatile legislative aduse de Legea 296/2023 au adus cateva schimbari si in domeniul firmelor din HORECA. In virtutea multitudinii de modificari fiscale se pune intrebarea daca firmele din HORECA mai pot ramane microintreprinderi chiar si in absenta a cel putin un salariat?

Raspunsul este da, pot sa ramana microintreprinderi din 2024 fiindca art. 47 alin. (2) din Codul fiscal prin care s-a reglementat aceasta exceptie nu s-a modificat prin Legea 296/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Impozit micro horeca contabilitate multinvest contabilitate multinvest Va rugam sa ne ajutati cu lamuriri privind incadrarea la impozitul pe venit in domeniul HORECA si anume: asociatii au mai multe firme in care detin peste 25% ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere din domeniul horeca contabilitate.ybr contabilitate.ybr Microintreprindere din domeniul Horeca : poate ramane la acelasi sistem de impozitare incepand cu 2023,fara a indeplini niciuna din conditiile regimului ... (vezi toată discuția)