avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma poate obliga fostul soț sa ii dau 10.000 euro ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma poate obliga fostul soț sa ii dau 10.000 euro dacă nu am ...

Ma poate obliga fostul soț sa ii dau 10.000 euro dacă nu am banii?neavând partaj făcut și fiind divorțată de 7 ani.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singurul motiv care ar explica faptul ca vreti ca el sa inceapa partajul, ar fi ca nu aveti banii pt sulta. Daca suma pretinsa reprezinta sulta pt cota sa, apreciez ca e o cerere rezonabila. La partaj daca cereti casa si nu aveti bani pt sulta, veti fi executata silit.

Poate ar trebui sa dati detalii despre situație.
Bună seara.am vrut sa fac partaj cind am avut banii.a refuzat.am mers la notar am vb.cind lam sunat a ris de mn.ca vrea bani mai mulți.vorbesc despre cind am divorțat.eu am vrut totul legal.el a vrut sa găsesc eu un cumpărător sa o.vind și sa ii dau jumate din bani.eu având băiat de 32 ani cu handicap psihic di surdo mut nu ași fi putut sa iau 2 camere decente ca să locuiesc di cu copilul.atunci am.investit toți banii în casa.am.schimbat tot.multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2023
aura19731991, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu era rau sa faceti dvs. partajul si doar dupa sa faceti investitii ... O suma tot i se cuvine , cat de mare - instanta va decide , dupa ce dovezi aveti , dupa ce va spune expertiza pe care instanta cu certitudine o va dispune ( si care costa destul ) . Iar daca veti solicita casa , sa aveti neaparat banii de sulta , pentru ca , daca nu o platiti ( instantele , daca dau un ragaz , acesta e foarte scurt - din ce am mai citit , maxim 6 luni ) , va executa silit . Si nu va conta , din pacate , copilul . Riscati sa ramaneti fara casa si cu mult mai putini bani decat credeti , dupa ce va platiti toata partea din cheltuieli , pe cand sulta ramane la valoarea din sentinta . Sotul dvs. avea dreptate cand v-a cerut jumatate din valoarea casei , din punct de vedere legal atat i se cuvenea . Moral ... e alta treaba , dar legal e 50%-50% .
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2023
CHKa, utilizator
Bună ziua,
Am aceeași problemă.
Voiam doar să întreb dacă fostul soț nu a plătit pensia alimentară, pot solicita ca această sumă să fie scăzută din sulta pe care mi-o va solicita?
Valoarea pensiei alimentare va fi reactualizată la momentul solicitării sultei?
Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
O zi minunată vă doresc!
Cu respect,
Teodora Nenciu
Aveti o problema, dvs prin executare silita, puteti recupera pensia pe ultimii 3 ani din păcate. Situația era simpla, ati fi cerut executarea lui silita pt suma x si daca executorul obtinea încuviințare de la instanta, fie compensa sumele, fie ii puneți sulta pe cont și ii lua executorul cat datora.
Pe viitor, deschideti topic separat.

teodora.nenciu a scris:

Bună ziua,
Am aceeași problemă.
Voiam doar să întreb dacă fostul soț nu a plătit pensia alimentară, pot solicita ca această sumă să fie scăzută din sulta pe care mi-o va solicita?
Valoarea pensiei alimentare va fi reactualizată la momentul solicitării sultei?
Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
O zi minunată vă doresc!
Cu respect,
Teodora Nenciu

Alte discuții în legătură

Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a încuiat sufrageria și a părăsit locuința comună. am dreptul să schimb butucul ușii fără să îi dau și lui o cheie? aura19731991 aura19731991 Buna seara.am divortat de 2 ani.dar nu am partajul facut.locuiesc cu baiatul meu in casa.baiatul e cu handicap accentuat.sotul meu a parasit locuinta comuna de ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)