avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intrebare simpla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intrebare simpla

Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din partea bunicii se va imparti in patru parti egale sau in 5 ?
- toti ceilalti frati ai mamei traiesc
- nu exista testament sau altceva
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 10:05, 21 Octombrie 2006
asa e! 1/4 pentru sotul supravietuitor si 3/4 pentru descendenti. Am scris gresit, gandindu-ma la ce aveau de impartit fratii mamei celui care intreba.
Scuze! :">
Multumesc pt raspunsuri, intre timp m-am documentat si eu si aveti perfecta dreptate. Bunicul a murit de 20 de ani si nu s-a facut nici o succesiune, asa ca vor fi doua succesiuni, insa am inteles ca la succesiunea dupa bunicul meu noi nu trebuie sa fim prezenti.

Bogdan
mama mea are o mostenire de la parintii ei,un teren,in cf e pe numele lui bunicu si doi frati(decedati).Terenul l-au folosit parintii mei de peste 50 ani,la primarie in pozitie era pe numele lui tata(decedat de trei ani)>poate mama sa intabuleze pe ea prin uzucapiune ,fara sa mai deschida succesiune.Mentionez ca nu are nici un act prin care sa rezulte ca i l-a lasat ei mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-cote succesorale mecuine mecuine Suntem trei frati.Mama a murit,tatal mamei la fel. Traieste mama mamei(sotia decedatului) si am vrea sa stim ce drepturi avem noi cei trei frati din 700 de m ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)