avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ...

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: OTYCA , utilizator 22:43, 15 Septembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nitulescugabrielasimona spune:Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos.
Eu pentru acest mesaj am raspuns.
Repet:
Nu-mi voi permite niciodata sa va contrazic.
Aveti toate aprecierile mele.
Sanatate!
La multi ani!
Indemnizația pentru însoțitor persoană cu handicap grav nu este un salariu net minim pe economie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat este indemnizatia de insotitor 2024 pentru persoanele cu handicap grav?
Potrivit articolului 58, alineatul 3, din Legea 448/2006, adultul cu handicap grav primește pentru plata însoțitorului o indemnizație echivalentă cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unitățile de asistență sociala din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi. Indemnizația de însoțitor pentru persoanele cu handicap grav este in cuantum de 1.898 lei nei (plata cu 02.2023) sau există posbilitatea angajarii unui asistent personal pe salariul de 3.000 lei brut, respectiv 1.898 lei net.
Sursa"
[ link extern ] /
Alte informatii eu nu am.
Carp Mircea a scris:

....
Nu-mi voi permite niciodata sa va contrazic.
Aveti toate aprecierile mele.
Sanatate!
La multi ani!

Nu e vorba de contrazis , ca nu ma deranjeaza ... intr-adevar, aveti dreptate, scuzele mele , am facut confuzie ..

Multumesc de urari si stima mea pentru ceea ce faceti pe aceasta Sectiune a Forumului.

La Multi ANI! si un Nou An cu multe bucuriii si sanatate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizația de însoțitor primită prin Primărie (nu prin casa de pensii) de către persoanele cu dizabilități a crescut DEJA de la 1.898 lei la 2.079 lei, începând cu 1 octombrie 2023.

Deci indemnizația persoanei încadrate în gradul de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR, de către DGASPC, a crescut începând cu luna octombrie 2023, dar plata s-a făcut din luna noiembrie 2023.

Spre deosebire de plata pensiei către pensionari, la DIZABILI se plătesc toate drepturile cu o lună mai târziu, față de pensionari care primesc depturile pe luna în curs.

Din ianuarie 2024 nu mai are ce crește la dizabilii cu însoțitor, pentru că a crescut deja anticipat din octombrie 2023.

Vedeți detalii în link:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua.ma puteți ajuta cu un răspuns la întrebarea:când ... dade71 dade71 Buna ziua.Ma puteți ajuta cu un răspuns la întrebarea:când se încasează indemnizația de însoțitor mărită de la 1626 la 1850,de la 1 septembrie,pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Acordare bilete de transport pentru insotitorul persoanei cu handicap grav anda700 anda700 va solicitam o informatie privind un caz al unui nevazator cu handicap grav: 1. nevazatorul cu handicap grav primeste indemnizatie de insotitor de la Casa ... (vezi toată discuția)