avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer funcționari publici începând cu 1 ian 2024
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer funcționari publici începând cu 1 ian 2024

Bună seara!
Va rog frumos îmi puteți spune dacă de la 1 ianuarie 2024, pentru transferul la cerere a unui functionar public mai este obligatorie si aprobarea conducerii instituției de la care acesta doreste sa plece. Adică, dacă prevederile OUG 34 din 15 mai 2023 referitoare la condițiile transferului functionarilor publici se mai aplica și în 2024?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
casutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: itaru , utilizator 11:08, 16 Ianuarie 2024
Va mulțumesc pentru răspuns.
Atunci titlul articolului de la linkul de mai jos nu mai e valabil?
www.avocatnet.ro/articol_644...

Dar la transferul în interesul serviciului mai este necesar și acordul conducerii în care activezi?
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
casutza, utilizator
Transferul în interesul serviciului se face la solicitarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, cu acordul scris al funcționarului public și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care este numit funcționarul public.
Va multumesc frumos pentru răspunsuri și răbdare!

'

Tot cautand informații pe subiect am descoperit OUG 121/2023 publicata în Moficial 1184/28.12.2023 prin care se aduc modificări la Codul administrativ ( OUG 57/2019), inclusiv în ceea ce privește transferul fiunctionarilor publici (art 506*). M-am gândit ca aceasta informație poate fi de interes si pentru altii de pe forum.. Pare mai complicata procedura de transfer..Eu nu m-am dumirit exact dacă e mai simplu sa pleci de la institutia in care activezi, prin transfer la cerere sau în interesul serviciului.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
casutza, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-buna ziua! va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere ... P3tra P3tra Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere intr-o institutie publica, avand in vedere ca nu se mai fac angajari la stat. De asemenea va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa ma transfer la un alt spital pe o functie ... Codruta C Codruta C Buna ziua! Vreau sa ma transfer la un alt spital pe o functie similara. Spuneti-mi, va rog, daca mai am nevoie de acceptul managerului spitalului unde sunt ... (vezi toată discuția)