avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Verificare imagini cameră de supraveghere de către ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Verificare imagini cameră de supraveghere de către poliție

Ca urmare a unui accident rutier, am făcut plângere la poliție, solicitând verificarea imaginilor unei camere de supraveghere, imagini care ar putea ajuta la identificarea autorului accidentului, șoferul unui vehicul care m-a lovit și a fugit fără să oprească, eu fiind pe bicicletă.

Ca urmare a plângerii mele, un polițist s-a deplasat la societatea comercială care deține camera de supraveghere. Potrivit relatării telefonice a polițistului către mine, proprietarul acelei societăți i-a comunicat că tocmai s-a întors din excursia de weekend și a constatat că sistemul de supraveghere se defectase între timp, nu înregistra ci doar transmitea imaginile în direct pe un monitor.

Aceasta l-a determinat pe polițist să considere că datoria lui s-a încheiat și a declarat închisă acțiunea demarată în urma plângerii.

Dat fiind că am suspiciuni atât asupra veridicității afirmațiilor proprietarului soietății comerciale, cât și a modului cum a procedat polițistul, aș dori să aflu de la membrii acestei comunități următoarele:

- ce obligație are polițistul în cazul unei plângeri ca a mea? Nu ar fi trebuit să ridice sistemul cu tot cu unitatea de memorie, pentru a verifica imaginile la secția de poliție?
- ce pot face mai departe pentru ca totuși să fie ridicat sistemul cu unitatea de memorie și analizat la secție sau în alt local unde există condiții necesare (monitor etc) ?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
andreiv78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:06, 24 Februarie 2024
Și nu știți pe navetiștii din dubita? Poate e binevoitor vreunul să vă ajute.
Și nu știți pe navetiștii din dubita? Poate e binevoitor vreunul să vă ajute.
Nu, eram pe jos, șocat de lovitură, nu am văzut detalii (era încă întuneric afară)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun, inteleg! Deci nu ati vazut numarul , dar nici masina, culoarea etc? Nimic nimic? Ar mai fi varianta sa cautati atat pe traseul de unde a venit masina, cat si pe directia de plecare, o alta camera si sa coroborati imaginile. Bine, asta cu cat se facea mai la cald, atunci, cu atat ar fi fost mai bine. Deci, mergeti pe teren si identificati, apoi daca este cazul formulati o cerere de probatorii, si vedeti ce iese. Sau angajati pe cineva pentru asta, un avocat. Problema este ca, este multa bataie de cap, costuri si nu stiu care este interesul asa cum am spus si la inceput. Si cand te gandesti ca toate astea puteau fi evitate cu o camera pe ghidon sau pe casca, dar acum,,,
Nu-mi dau seama cum va lovit; din spate, din lateral, etc, dar întreb nu a rămas nici un pic de vopsea impregnat pe bicicleta Dvs? Și asta ar putea fi o pistă de căutare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovit pe trecerea de pietoni, auto nu a oprit. sorcy3k sorcy3k In timp ce traversam pe culoarea verde o trecere de pietoni, mergand pe langa bicicleta mea, am fost lovit de o masina ce nu mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Eram cu bicicleta în trafic când am fost lovit intenționat de un șofer, care apoi a fugit de la locul accidentului. ce mă sfătuiți să fac? Iustinescu Iustinescu Buna seara. Tocmai ce am ajuns acasa dupa ce am fost lovit intentionat in trafic de un sofer, eu circuland regulamentar. Eu ma aflam cu bicicleta pe partea ... (vezi toată discuția)
Refuz de intocmire a pr.verbal . IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra . O duduie , soferita , a confundat frana cu acceleratia , a lovit un zid , un cos de gunoi si o femeie ... (vezi toată discuția)