avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune sau drept posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune sau drept posesie?

Buna ziua,

Parintii mei au cumparat in anul 1986 o casa cu teren de 2200m. In momentul in care au facut contractul de vanzare cumparare au fost trecuti doar 250m (m –am interesat la primaria de unde apartine casa si mi-au comunicat ca asa se faceau contractele in acel moment). Problema este ca tatal meu mei nu a solicitat cerere de reconstituire a terenului dupa legea 18. In schimb, vechiul propietar in anul in 1996 a facut cerere de reconstiuire pt restul bunuilor si in acest titlu a intrat si pamantul nostru. Mentionez ca la primaria avem o declaratie la registru agricol pe numele tatului cu cei 2200m si impozitul este platit pe numele lui din 1986. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Cum putem proceda sa trecem pamantul la noi? Sa deschidem proces de uzucapiune? Putem intra pe dreptul de posesie peste 3 ani? Vechiul propietar a fost de buna credinta si nu a intrat pe acest teren in momentul in care a vandut restul bunurilor. Sa incercam sa luam legatura cu mostenitori vechiului propietar sa le explicam situatia sa incercam sa facem o declaratie precum ca in acel moment cand s-a emis titul de propietate, pamantul era deja vandut catre noi? Multumesc mult pt eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2024
Marian Costache04, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:18, 22 Februarie 2024
Uzucapiune.
Insa, nu este asa simplu cum pare.
Trebuie analizate condițiile de avocat precum va face și judecatorul.

Multe Uzucapiuni se resping.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire proprietate teren marcelac marcelac Am achizitionat in 1990 o casa cu teren aferent 250m ,dar de fapt terenul este mai mare (3000 m.).De atunci platesc imozit pe casa si teren, inclusiv cel ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)
Acte pe pamantul din curtea casei pompilica pompilica Buna ziua. Tatal meu doreste sa faca taxa de succesiune pe casa parinteasca impreuna cu fratii sai si acum umbla dupa acte. Acum a aflat ca parintii sai ... (vezi toată discuția)