avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rabla local cu succesiune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rabla local cu succesiune

Buna ziua. Am nevoie de consultanta legata de ""programul rabla local"". Tatal meu si-a inscris autoturismul pe platforma pentru programul rabla local in august 2023. In aceiasi luna- august 2023 tatal meu a decedat. Eu ca fiica ,am mostenit acel autoturism, am facut succesiunea si am continuat cu depunerea dosarului , casarea autoturismului, semnarea contractului de finantare (3000 lei)in 05.02.2024. In martie 2024, sotul meu a cumparat un auto Euro5 pe care a vrut sa-l inmatriculeze pe numele lui. De la taxe si impozite ni s-a spus ca trebuie sa dam prima de 3000 inapoi pentru ca eu ca mostenitoare am semnat contractul in cadrul Progamului privind casarea autovehiculului uzat.. Noul autoturism nu se poate considera bun propriu al sotului meu? In contract, el nu este parte.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:25, 19 Martie 2024
Ca sa beneficiati de prima de casare, numai dvs. puteti fi proprietarul masinii, nu sotul dvs. Dvs. ati mostenit autoturismul pe care l-ati casat si sunteti unica beneficiara de contract de casare.
da, eu am beneficiat de prima , apoi sotul meu si-a inmatriculat pe el o noua masina cu euro5 si de la taxe si impozite locale mi-au spus ca este bun comun (desi pe certificatul de inmatriculare este inscris sotul meu) si trebuie sa dau prima inapoi. Este corect? multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
Dragus Corina, utilizator
Da, primaria are dreptate, este un bun comun si trebuie sa restituiti acei bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o întrebare legată de programul rabla local ... birinateona birinateona Bună ziua. Am o întrebare legată de programul Rabla Local mai exact criteriul următor: \"să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de ... (vezi toată discuția)
Programul rabla (proprietar in strainatate) paulgr paulgr am o masina proprietate personala inregistrata afara de mai bine de 7 ani..Pot sa o inscriu in programul rabla .Sant cetatean roman (vezi toată discuția)
Impozit pe masina inexistenta Keyla Keyla Am o problema pe care chiar nu am idee cum as putea sa o rezolv.Am constatat ca socrul meu plateste impozit pe o masina pe care nu o are.Singura sa masina a ... (vezi toată discuția)