avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate cumpăra un teren arendat de o altă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate cumpăra un teren arendat de o altă persoană decât ...

Se poate cumpăra un teren arendat de o altă persoană decât cel care are un contract de arendare?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:53, 27 Martie 2024
Da, desigur ca se poate. Insa afara de cazul in care contractul de arendare are o clauza de reziliere la vanzarea terenului cumparati oaia cu tot cu scaiul din lana, adica terenul cu contractul de arendare care va continua pana la termen, daca e pe perioada determinata, sau pana la recolta, daca e pe perioada nedeterminata.
PS. Exista un drept de preemptiune in favoarea arendasului si a altor persoane care il pot cumpara cu prioritate potrivit disp. din Legea 17/2014.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren agricol cu clauza de revanzare ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren agricol de la un proprietar care este si arendasul terenului. El doreste ca in contractul de v-c sa existe o clauza ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare dumitrud dumitrud Exista un model de contract de arendare. Cum este mai bine sa fac contractul de arendare pe perioada determinata sau nedeterminata. as vrea sa vind terenul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)