avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dobânzi credit investiții în declarația unică
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dobânzi credit investiții în declarația unică

Bună-ziua,

Am o întrebare referitoare la cum se declară corect în declarația unică dobânzile plătite pentru creditele de investiții luate de la un broker de investiții cu sediul într-o altă țară.

De exemplu, am luat de la un broker cu sediul în Irlanda un credit de 10 000 de EUR la dobândă de 5% anual, iar acești bani i-am investit cumpărând acțiuni la firme cu sediul în Germania, care în decursul anului mi-au plătit dividende la un randament de 7% pe an.

În decursul anului am avut deci următoarele fluxuri financiare:
500 EUR dobândă plătită către brokerul cu sediul în Irlanda
700 EUR dividende brute obținute de la firmele cu sediul în Germania

Cum este corect să declar aceste sume în declarația unică? Pot să compensez cei 700 EUR câștigați ca și dividende cu cei 500 EUR plătiți ca și dobânzi și să declar doar 200 EUR dividende câștigați? Sau trebuie să declar aceste sume separat, o dată la categoria dobânzi Irlanda, și încă o dată la categoria dividende Germania?

Vă mulțumesc
In declaratia unica veți trece doar venitul din dividende obtinut din strainatate (Germania).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri peer-to-peer lending senesan senesan Cum se declara venitul optinut de pe platforme Peer-To-Peer Lending (ex: MIntos) si cum se completeaza formularul daca esti persoana fizica? (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)