avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am lucrat la ...

Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am lucrat la un magazin tip cooperativa intr-o comuna. Zilele trecute am luat o adeverință de stagiu de cotizare și acei ani adică 2 nu sunt trecuți. Am sunat astăzi la societatea Federal Coop sa aflu despre situație și mi-au spus ca ei nu au de unde sa de-a vreo adeverință. Menționez ca la momentul respectiv eu am semnat statele de plata. Ce pot sa faci aceasta situație? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 22 Aprilie 2024
Nu va mai impacientati atat .. pana la 01.04.2001 , nu exista obligatia angajatorilor sa depuna declaratiile de c.a.s ..din aceast cauza , perioadele prestate pana la 01.04.2001 nu figureaza la Casa de pensii ca stagii de cotizare .
Deci eu înțeleg ca cei 2 ani am lucrat degeaba. Pot sa mai fac ceva în acest sens? Mulțumesc
Daca nu intelegeti ce scriem, degeaba insistitati sau reveniti cu ceva ce nu s-a mentionat in raspunsurile primite.

Am netionat destul de clar, pana la 01.04.2001 nu exista obligatia angajatorilor sa depuna declaratiile de c.a.s.. prin urmare, niciun salariat care a prestat activitatea pena la aceasta data nu figureaza la Casa de Pensii.

Activitatea prestata o probati cu carnetul de munca/adeverinte de vechime daca nu aveti carnet de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si unde se poate contesta o decizie de pensie de invaliditate ? mariadragu62 mariadragu62 in decizie de pensie nu mi-au fost luati in calcul 4 ani pe motiv ca nu a fost platit cas .de la firma unde am lucrat mi-au spus ca sa platit si mi-au aratat ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)