avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare contract de munca

Buna seara!
Vreau sa intreb cum sa putea proceda in urmatoarea situatie:
Contractul actual de munca imi expira la finele lunii, 28.02.2010.
Cu data de 01.03.2010 ar trebui sa ma angajez la alta firma. Ce trebuie sa faca noul angajator ca sa imi intre noul contract de munca in vigoare cu 01.03.2010? Cand ar trebui sa inregistreze contractul de munca, tinand cont ca vechiul contract imi expira la 28.02.2010 si care ar fi pasii dupa noua legislatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 28 Noiembrie 2011
Noul angajator va incheia contractul de munca anterior inceperii activitatii (art.16 din Legea 53/2003). Asta inseamna ca in contractul de munca puteti trece data angajarii 01.03.2010 dar il puteti semna anterior acestei date.
Inregistrarea in registrul general de evidenta a salariatilor a elementelor de identificare a tuturor salariatilor - nume, prenume, CNP, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei COR sau altor acte normative, tipul contractului - cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat (cel tarziu 28.02.2010).
Transmiterea registrului in format electronic la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii(cel tarziu 28.02.2010).
Inregistrarea CIM la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii lor (cel tarziu 20.03.2010).
ioan.morosan a scris:

In cat timp de la transmiterea electronica a Revisalului trebuie inregistrat contractul de munca la ITM?


C.i.m. se inregistreaza in registru si se transmite la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

C.i.m. se inregistreaza la ITM in termne de 20 de zile de la data incheierii acestuia.
Buna ziua,

Cand trebuie inregistrat actul aditional la un contract individual de munca?
Este vorba de un CIM pe perioada determinata de 1 an, care urmeaza sa expire pe 30 noiembrie.
Prin actul aditional se va prelungi durata contractului, precum si incadrarea persoanei.
Se inregistreaza cu o zi inainte sa expire CIM sau in termen de 5 zile de la modificarea situatiei la Revisal, respectiv la ITM?
Aceste modificari se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari la revisal cristinaburescu cristinaburescu Buna ziua!cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema care tine de noua lege H 34/2010 in legatura cu revisalul. Eu am de inregistrat un contract cu data de ... (vezi toată discuția)
Contract pe zilele din urma Ramoon Ramoon buna seara! revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)