avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am primit in instanta, prin ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am primit in instanta, prin ordonanta presedintiala, ...

Buna ziua,

Am primit in instanta, prin ordonanta presedintiala, program de relatii cu minorul , insa cand ma duc la domiciliul mamei si al lui, sunt filmat de catre mama. Ea are voie sa ma filmeze avand in vedere ca ne pune intr o presiune prin sicanele si provocarile pe care le face , dar eu neputand sa filmez pe motiv ca ii violez viata privata ?
De asemenea , in spatiul public procedeaza la fel., are voie sa ma filmeze fara acordul meu explicit ? Sau exista vreun motiv ptr care ar avea acest drept fara consimtamantul meu ?
Ati mai intalnit asemenea situatii ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Multumesc
De fiecare data cand pleaca copilul face cu mana la parinte, mama sau tata.
Dar cea mai buna solutie este apelul la calm, de aceea eu voi aborda solutia pasnica, si anume sa ma bucur in timpul meu dedicat cu copilul si sa evit prezenta ei, chiar daca ma filmeaza sau ne sicaneaza in public etc.
Nu am vazut mesajul dvs, de ieri, imi pare rau. Dar va dau dreptate, si confirm ca este o persoana agresiva si care intimideaza si provoaca prin atitudine,
Situatia este ca ea ma filmeaza iar eu filmez ca raspuns, consecinta a actiunii ei , pentru a ma apara ca si probe in instanta , nimic mai mult.
Eu nu am inceput povestea cu filmatul, ea a facut o....
Doar ca eu nu pot sa ma las filmat in public fara acordul meu si sa stau cu un cameraman dupa mine fara ca eu sa ma bucur de relatia cu copilul , oferita de instanta.
E stanjenitor, nu e viata asta , intelegeti ce zic ?

Interventie moderator: vă rog să nu mai citați mesajele, apăsați butonul Răspunde, nu Citează. Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Va spun ce imi spunea mama cand eram copil: nu conteaza cine a inceput, nici nu vreau sa stiu. :)
Nu aveti ce probe sa va faceti prin filmatul asta. Stiti cum vede un jurist acest lucru? Saracul copil, are doi părinți care se țin de orice altceva decat nevoile lui, saracul...
E o prostie sa îți plângă copilul și tu, părinte, să stai să prinzi cel mai bun cadru cu ce? Cu faptul că nu a vrut în scaun, ceea ce nu dovedește nimic, doar că te agăți de paie ca să încalci drepturile copilului, atât. Orice poveste are cel puțin două fațete. Dacă nu are realmente ce filma, cum ar fi abuzuri, că briscați copilul, că îl smuviți, loviți etc., atunci toate aceste probe se întorc împotriva ei. Toate.
Știți ce e cel mai bine? Că ea crede invers și, chiar dacă nu vrea să le aducă în instanță, la cea mai mica provocare le va prezenta în procese, pentru asta le face. Și dacă va avea un avbocat bun care îi va explica faptul că nu ajută că a plâns copilul la tată, asta fac pruncii, plâng, nu e ceva ce nu ar face orice alt copil... este foarte usor să o determini să aducă o înregistrare în instanță. Care să dovedească fix asta: problema ei ca părinte e controlul, nu bunăstarea copilului.

Cat timp veti avea această problemă, atâta timp veți fi filmat. Stă doar în puterea dv.

Totusi, în funcție de cît de gravă e situația, vorbiti cu un avocat despre hărțuire, ordin de protecție etc. să vedeți dacă este cazul. Din ce descrieți îmi pare o luptă între părinți și cam atât, dar nu se știe...
Aveti dreptate si multumesc pentru lamuriri.
Pana una alta ea refuza sa respecte programul de vizita impus de instanta prin ordonanta presedintiala......
Este a 2-a zi ieri in care nu a fost la domiciliu cu copilul pentru a-l putea prelua sa ma joc cu el in parc si sa pot interactiona doar eu cu el.

Din pacate nu am ce face.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de program, cereti monitorizare de la DGSAOC.

Nu mai citati mesajele, repet: apasati Raspunde.
b]katalin1984 a scris:

Pana una alta ea refuza sa respecte programul de vizita impus de instanta prin ordonanta presedintiala......

Adica, v-ati dus ca si cand nimic nu s-a intamplat, fara sa ziceti iarta-ma sau sa fi dat macar vreun semn de parere de rau?

In viata de familie nu exista program de vizita.

Program de vizita familie exista in cazul in care un membru familiei e la inchisoare. Nu cunosc exact, cel condamnat si/sau familia face cerere, se aproba sau respinge de un angajat.

In viata de familie sunt relatii personale. Prin constitutie si toate cele sunt garantate drepturi si libertati... statul nu-si baga capul in viata privata de familie... dar poate sa-si bage coada la cerere. Dvs, cand ati cerut in instanta program de vizita, ati iesit din firesc, adica ati cerut instantei sa dispuna ceea ce in mod firesc nu s-a intamplat. Daca fortele nu-s de asa natura....

Nu zic d'astea de la mine, ca n-am eu minte stralucita, n-are rost sa caut adrese web cu legi si alte alea. Posibil chiar sa gresesc, fac legaturi si conexiuni aiurea intre cele ce mi-au cazut sub ochi.

Nu pareti sa fiti alfa, daca continuati ca si cum ati fi unul si nici n-aveti case si masini de vandut, sa platiti avocatii, sa se faca cum vreti dvs, impotriva celor firesti (comentariile avocatilor pe acest forum nu reprezinta consultanta juridica, ci sunt doar informatii la modul general) ... si pana apucati sa cititi cod civil, cod penal, cod de procedura, jurisprudente si toate cele ... ajunge copilul major, iar in vremurile astea pleaca de acasa si la 14 ani, ii ratati toata copilaria.

Nu zic ca-i rau ca-si baga statul coada. Si eu am facut cereri in instante, Slava Lui Dumnezeu. Unii parinti ajung sa abuzeze statul, instantele si altele, folosind instrumente si mecanisme dupa cuget, si nu dupa cum au fost oranduite. In unele chestiuni nu mai e nevoie de cerere, in apararea drepturilor si libertatilor poate sa-si bage si gheara. Asa ajung unii copii in plasament. Doamne fereste, nu se intampla asta in Romania, fara motive intemeiate. Nici parintii nu se folosesc de instrumente si mecanisme dupa cuget. Nici n-are statul bani sa-i tina. Zic si eu, in netrebnicia mea.

Domnul sa fie milostiv!
c123456, utilizator