Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii?
1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe bunuri? sau tot vechiul administrator va fi tras la raspundere?
Multumiri anticipate :">
Asociatul unic si nu actionar unic, poate fi el insusi administrator sau poate numi un tert sa fie administratorul societatii. Ca aceste numiri in functia de administrator(el insusi sau un tert) sa fie opozabile tertilor trebuie inregistrate la Registrul comertului.
Raspunderea patrimoniala personala a administratorului unei societatii sau chiar si a asociatului, poate fi atrasa numai in procedura insolventei declansata impotriva societatii conform legii nr. 85/2006 si numai daca se dovedeste din probele administrate in proces ca administratorul sau asociatul au comis in mod expres una sau mai multe din faptele prevazute la art. 138 din lege.
Chiar daca s-a cesionat societatea si ulterior intr-un proces de insolventa se dovedeste ca societatea a intrat in aceasta stare din cauza actelor si faptelor administratorului sau asociatului care au fost in societate anterior cesiunii si acestea sunt prevazute de art. 138 din legea 85/2006, atunci judecatorul sindic poate dispune ca administratorul sau asociatul sa raspunde patrimonial pentru acoperirea unei parti a debitului societatii chiar daca nu mai sunt in societate
Raspunderea patrimoniala personala a administratorului unei societatii sau chiar si a asociatului, poate fi atrasa numai in procedura insolventei declansata impotriva societatii conform legii nr. 85/2006
Asta daca vorbim de raspunderea fata de terti. Fata de societate administratorul raspunde intotdeauna pentru culpa sa.
Buna ziua,
am o societate comerciala si acum un an am facut act la notariat prin care am imputernicit o persoana sa se ocupe de societate in locul meu , deoarece eu am plecat din tara.Acum am aflat ca firma se afla in proces de insolventa.Cine este tras la raspundere in acest caz?Pot cesiona/dona actiunile altei persoane?
Va multumesc