avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca masina la ...

Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca masina la 20m distanta de locul de unde era parcata inainte. La aparatul etilotest a iesit 0.41, la sange inca nu am primit rezultatele.
Am baut un pahar de vodka cu suc, inceput la ora 1.30, la ora 3.30 m-am oprit din baut.
Am primit dovada fara drept de a conduce, acum sunt curios daca dupa legea noua pot lua permisul dupa cele 72h de la prelevarea monstrelor. Precizez ca am recunoscut din prima fapta, agentii de politie au mentionat pe declaratia lor ca aveam intentia sa parchez masina si abia incepusem sa ma deplasez.
M-au intrebat daca am tras si altceva, le-am spus ca nu, nu consumasem nimic. Ei au spus ca vor iesi, eu le-am spus ok. Precizez ca mi s au prelevat cate 2 monstre de sange la diferenta de 50 de minute (nici macar 1h), fara urina.
Fiind prima abatere in cazul meu, la ce sa ma astept ?
Nu pare doar o intrebare, :)), o sa iasa valori mai mari daca se dispune calculul retroactiv.
Analizele le platiti sau nu, la sfarsit daca veti fi condamnat o sa fiti obligat sa le platiti. Plata analizelor este pentru celeritate si pentru aspecte ce tin de asumarea faptei in fata organelor judiciare.
Nu vad pe ce alta solutie sa mergeti decat pe recunoasterea faptei, atata timp cat valoarea din sange este peste limita legala. Daca veti fi condamnat permisul se anuleaza.
Citez o parte din ce ati spus dumneavoastra : “Daca veti fi condamnat permisul se anuleaza.”

Sa inteleg prin acel “daca” ca exista posibilitatea sa se renunte la sentinta ?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu pare doar o intrebare, :)), o sa iasa valori mai mari daca se dispune calculul retroactiv.
Analizele le platiti sau nu, la sfarsit daca veti fi condamnat o sa fiti obligat sa le platiti. Plata analizelor este pentru celeritate si pentru aspecte ce tin de asumarea faptei in fata organelor judiciare.
Nu vad pe ce alta solutie sa mergeti decat pe recunoasterea faptei, atata timp cat valoarea din sange este peste limita legala. Daca veti fi condamnat permisul se anuleaza.

Conform noilor reglementari, nu se poate dispune amânarea pedepsei în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 335 și 336.
Eu unul nu inteleg ce nu ati inteles, desi vi s-a explicat de catre 2 avocati.

Art. 336 Cod penal

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Nu exista renuntare la pedeapsa, nici amanarea executarii pedepsei.
Permisul se anuleaza.
Punct.

Dar achitare se mai poate ?

Multumesc mult pentru ajutor apropo, apreciez.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Conform noilor reglementari, nu se poate dispune amânarea pedepsei în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 335 și 336.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan cristy46 cristy46 Buna Ziua va rog f mult daca imi puteti da un raspuns.In noiembrie 2016 am fost oprit de politia de frontiera pe teritoriul portului cta eram baut si au fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie dosar penal ionutdaniel90 ionutdaniel90 Buna seara Pe data de 16.09.2014 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum astept rezultatul de la IML :( Ce ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)