avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut?

Buna ziua,
Acum un an si 3 luni le-am imprumutat unor prieteni suma de 9000 euro. Am contract de imprumut semnat intre parti si chitanta de mana cu 2 martori. A expirat termenul de 3 luni si tot ma amana si mai nou primesc si injuraturi. Ce ar trebui sa fac sa-mi recuperz banii tinand cont ca nu au nici un bun si nu stiu situatia conturilor (daca exista)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:55, 8 Februarie 2010
Care ar fi costurile mele pentru tot acest proces?
Costurile sunt la valoarea sumei imprumutate, 9000 eur plus onorariu avocat! In cazul in care veti avea castig de cauza sumele cheltuite cu procesul le veti recupera daca in cererea de chemare in judecata veti consemna acest lucru.
intrucat contractul de imprumut s-a incheiat sub semnatura privata , acesta nu constituie titlu executoriu .
va trebui sa investiti instanta de judecata pe drept civil , pana nu intervine prescriptia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa recuperez banii dati ca imprumut? Petrus1731 Petrus1731 Am imprumutat o persoana cu o suma de bani in baza unui contract de imprumut datat si semnat de imprumutator, imprumutat si girant. Contractul nu a fost ... (vezi toată discuția)
Conditii legale pentru a acorda un imprumut amOIntrebare2015 amOIntrebare2015 In primul rand, imi pare rau daca nu am selectat cea mai potrivita categorie pentru aceasta intrebare. O persoana apropiata mie mi-a cerut imprumut o suma ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati flory80 flory80 Acum 2 ani am imprumutat unui prieten suma de x euro pentru o perioada de 6 luni. Singurul inscris este un contract de imprumut incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)