avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal in vigoare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal in vigoare?

cand intra in vigoare noul cod penal?
Cel mai recent răspuns: ION GHINEA , Consilier juridic 11:41, 7 Februarie 2010
Buna intrebare!:D
Nu se stie exact cand va intra in vigoare Noul Cod Penal.Cel mai devreme in 2011.
Ramane de vazut...
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
luiza2008, utilizator
In forma actualului proiect, niciodata.
Sigur va suferi modificari.
În TITLUL XIII-Dispoziții finale art.446 se arată că : ”Prezentul cod intră în vigoare la data care va fi stabilită prin legea de punere în aplicare a acestuia,cu excepția dispozițiilor alin.(2) și alin. (3),care intră în vigoare la 4 zile de la data publicării în M.Of....,a prezentului cod.”De asemenea în alin.(3) se statuează că în termen de12 luni de la data publicării noului cod în M.Of.,Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile coduri de procedura civila si penala giovanacluj giovanacluj Buna ziua, s-au publicat in M.Of noile coduri de procedura civila, penala? Eu nu le gasesc. Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)
Interpretare art 446 din legea nr.286/2009 panturu_nelu panturu_nelu Va rog daca se poate sa-mi dati o parere (interpretare) referitoare la art.446,alin.1,2 si3 din codul penal din 25 iunie 2009. legea 286 Din ce inteleg eu ... (vezi toată discuția)
Stie cineva cind intra noul codul civil si noul cod penal in vigoare? glo glo stie cineva cind intra noul codul civil si noul cod penal in vigoare? multumesc (vezi toată discuția)