Am elaborat și publicat în mod independent mai multe lucrări de specialitate și le-am încărcat pe diferite platforme de publicare online ,fiind alocate ISBN-uri pentru fiecare operă și înregistrate la o societate de protecție a drepturilor de autor , acum din informațiile mele obținute am aflat că operele mele au fost utilizate în scopul de a promova examene .
Nu cunosc persoanele care au utilizat operele în mod neautorizat dar cunosc instituția de învățământ unde au fost utilizate proba de aur fiind existența în arhiva acesteia a lucrărilor mele .
Din informații obținute din lege am observat că instituția de învățământ are obligația să păstreze în arhivă timp de 3 ani aceste lucrări .
Nu știu cum să acționez mai eficient ,scopul principal urmărit este eliminarea operelor mele din arhiva școlii iar în subsidiar o eventuală despăgubire .
Mă gândeam la una dintre cele 3 variante sau toate simultan aș vrea și părerea dumneavoastră .
Îmi dau seama că acest denunt ar avea consecințe deosebit de grave pentru cei care au utilizat operele mele dar și pentru instituția de învățământ riscând retragerea acreditării dar mai presus de aceste consecințe este dreptul meu de propietate intelectuală încălcat .
Variante .
1.Notificare către instituția de învățământ prin executor judecătoresc DMCA prin care să solicit eliminarea conținutului ce face obiectul dreptului de autor anexând operele .
2.Sesizarea societății de protecție a drepturilor de autor .
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
A face copiere si lipire cu bucati de text, fara semnele citarii si fara a indica sursa este incalcarea drepturilor de autor.
Insa faptele stiintifice sunt proprietatea comuna a intregii omeniri. Faptele stiintifice nu pot avea drepturi de autor, doar textul poate avea (si imaginile). Ca atare a-si baza cercetarea pe cartea dvs. sau a comenta/critica cartea dvs. in scop educational nu constituie incalcarea drepturilor de autor. Cu conditia sa fi dezvaluit in mod onest despre ce carte e vorba.
Pentru a comenta sau critica lucrarile cuiva nu trebuie ceruta permisiune. Asta e o norma veche a comunitatii academice.
De exemplu: ca un medicament destul de vechi face sa scada PFAS-urile din corp este un fapt stiintific care nu admite drepturi de autor. Si nu admite nici patent, pentru ca patentul medicamentului a expirat de mult si orice firma farmaceutica il poate produce. Textul cercetarii respective este insa protejat de drepturile de autor.
Subiectul postului se efera la variantele unui autor in cazul in care afla ca operele sale au fost furate si folosite in scopul de a promova un examen nu discutam aici despre constatarea infractiunii .
Dovezile mele sunt mult mai evidente decat le expun aici doar ca am vrut sa vad ce variante de actiune sunt in practica si care ar fi consecintele.
Si va dau un exemplu : orice lucrare de diploma este insotita de un CD având stocat fisierul PDF sau word si am informatia sigura ca aceste fisiere stocate pe CD-urile lucrarii au in continuare metadatele mele ,adică : denumirea operei,autorul,limba de scriere, isbn-ul,data publicarii,si nr. De inregistrare DOI .
Deasemenea ,lucrarile presupus furate au schimbate doar prima pagina .
Metadatele pot fi sterse sau alterate destul de usor. Nu va subestimati adversarul. Dumneavoastra aveti dreptul inalienabil la justitie, deci puteti formula actiune in justitie si sa aduceti probe in sustinerea acesteia. Iar daca justitia decide ca atare puteti incasa si despagubirea susmentionata. Succes!
De unde aș putea cumpăra o operă de-a dvs? Sunt curios cum arată o astfel de operă care poate genera mai multe lucrări de licență doar prin schimbarea primei pagini.
andrey_f_c
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu multumesc.
Nu stiu daca e vorba chiar de 80% . Am indoieli mari la aceste procente.
Eu mi-am facut si imi voi face in continuare, singur toate testele si lucrarile stiintifice, pentru ca nu e o solutie sa copiezi de la altii.
Da, este in regula sa citezi diversi autori... dar sa reproduci sau sa scrii specific exact cum apare in lucrarea diversilor autori.... asa ceva nu se face.
Ce aveti de facut? In opinia mea, daca cunoasteti lucrarile respecive, cereti in scris sa fie reverificate si sa va inmaneze in scris un raport de similitudine. Dupa ce aveti aceste dovezi, cu cifre si procente... puteti contacta un avocat specializat pe Etica si Integritate academica.
Sa cereti sechestrarea unei biblioteci ale unei institutii academice.... chiar ca mi se pare o lupta mare.
Succes si tineti-ne la curent cu noutatile, va rog.