avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Teapa" online cu un telefon scump
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Teapa" online cu un telefon scump

Buna ziua, am gasit pe olx un Iphone 15 cu un pret mult mai ieftin si l am comandat prin curier.
Din cauza pretului ireal de bun m am grabit sa l comand, fara sa vad ca in biografie scrie "se vinde doar poza cu telefonul".
Acum am ramas cu dauna si as vrea sa stiu daca am ce sa fac impotriva acestei "tepe"
Va rog ajutati-ma ca sunt disperat, nu credeam ca neatentia costa atat de mult.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
kidsonmdma, utilizator
Cel mai recent răspuns: rrreee , utilizator 17:39, 30 Noiembrie 2024
Sigur că da. În instanță se poate revendica și Casa Scânteii, nu, domnu' avocat? Asta este treaba avocatului.. Ce să spună forumistul în cerere?
Alexandru Surcel a scris:

Ați făcut captură de ecran cu anunțul. Ca să argumentați o plângere penală pentru înșelăciune e foarte important cum e formulat și cât de neechivocă era precizarea că se vinde doar poza.

Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Că a fost intenționat indus în eroare să cumpere un telefon, deși se vindea doar o fotografie.
Să spună că a fost victima unei escrocherii, care e evidentă. Valoarea pozei unui Iphone, cât ar fi ea de frumoasă, e zero, din moment ce se găsesc destule poze de Iphon-uri pe internet, inclusiv pe site-urile comercianților. Sau nu mai suntem în stare să gândim?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
POMPILLIA, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum adică "a fost intenționat indus în eroare să cumpere un telefon, deși se vindea doar o fotografie" din moment ce în anunț scrie clar că se vinde doar fotografia? Ce este mai clar de atât? Este adevărat că procentul de analfabeți funcțional a ajuns la cote îngrijorătoare, dar chiar așa? E de noaptea minții domnu' avocat!

Alexandru Surcel a scris:

Că a fost intenționat indus în eroare să cumpere un telefon, deși se vindea doar o fotografie.

Să zicem că așa scria în anunț, deși am convingerea că anunțul a fost editat ulterior, deoarece administratorul sitului de vânzări verifică orice anunț și nu l-ar fi aprobat dacă era vorba doar de poză. Dar orice marfă se poate returna conform legii, indiferent de motivul returnării, iar vânzătorul e obligat să restituie banii. Așa procedeăm și la magazine, așa procedăm și online.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
POMPILLIA, utilizator

Alte discuții în legătură

Ieri am facut o mare greseala. am gasit un anunt pe olx cu un ... mariuspisica28 mariuspisica28 Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut Cineva94 Cineva94 Buna ziua. Am comandat un colet din UK in valoare de 900 de lei pe care mi l a pierdut firma de curierat si momentan nu l gasesc. AWB UL meu a fost pus pe alt ... (vezi toată discuția)