avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Teapa" online cu un telefon scump
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Teapa" online cu un telefon scump

Buna ziua, am gasit pe olx un Iphone 15 cu un pret mult mai ieftin si l am comandat prin curier.
Din cauza pretului ireal de bun m am grabit sa l comand, fara sa vad ca in biografie scrie "se vinde doar poza cu telefonul".
Acum am ramas cu dauna si as vrea sa stiu daca am ce sa fac impotriva acestei "tepe"
Va rog ajutati-ma ca sunt disperat, nu credeam ca neatentia costa atat de mult.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
kidsonmdma, utilizator
Cel mai recent răspuns: rrreee , utilizator 17:39, 30 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu vanzatorii persoane fizice nu, nu exista obligatia legala pt retur.
singura sansa e in instanta
Este adevărat, dar totuși ar trebui depusă reclamație la OLX prin email (contact@olx.ro) sau direct pe pagina lor la ”Ajutor și contact” și ei vor da un răspuns în 30 de zile. Dacă OLX nu poate rezolva disputa, va indica alte căi de urmat în cazul de față. De obicei OLX te atenționează să nu cazi în asemenea capcane, să nu plătești marfa înainte ci doar cu ramburs la curier și după verificarea coletului. Poți refuza chiar în momentul acela înainte să faci plata, resigilezi coletul și îl înapoiezi curierului.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
POMPILLIA, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de 14 zile retur se aplica doar pentru produsele vandute de catre profesionisti, adica firme sau magazine, nu intre persoane fizice, nu mai induceti lumea in eroare, Laurentiu Boicescu si Pompilia, habarnism tipic romanesc care face mai mult rau decat bine, daca nu stiti ceva sigur nu mai comentati :-)
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Lonapak, utilizator
Pun si poza cu ce scrie intr-un anunt OLX, documentati-va inainte sa faceti afirmatii eronate [ link extern ]
Și eu am cont pe OLX și am făcut vânzări așa că nu e vorba de habarnism. Sunt situații asimilate utilizatorilor profesioniști și, dacă citiți mai mult, vă și exemplifică. Iar termenul de 14 zile nu știți dacă a trecut, userul a postat în 1 octombrie.

Alte discuții în legătură

Ieri am facut o mare greseala. am gasit un anunt pe olx cu un ... mariuspisica28 mariuspisica28 Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut Cineva94 Cineva94 Buna ziua. Am comandat un colet din UK in valoare de 900 de lei pe care mi l a pierdut firma de curierat si momentan nu l gasesc. AWB UL meu a fost pus pe alt ... (vezi toată discuția)