avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salutare, doresc sa divortez de sot si de 6 ani locuim ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salutare, doresc sa divortez de sot si de 6 ani locuim in apartamentul ...

Salutare, doresc sa divortez de sot si de cativa ani locuim in apartamentul care este pe numele parintilor mei. Avem unele bunuri la comun cumparate in timpul casatoriei. Intrebarea mea este: in urma divorțului sotul meu are dreptul la cota parte din apartament sau doar asupra bunurilor cumpărate impreuna in timpul casatoriei? Si care este procedura daca nu vrea sa paraseasca apartamentul? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2025
Andrada568, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:16, 25 Ianuarie 2025
Soțul nu are nici un drept asupra imobilului părinților dvs .Dvs ocupați va de divorț,pt evacuare vor trebui sa facă demersuri părinții dvs..
Puteți solicita desfacerea căsătoriei oricand doriți dvs, inclusiv în perioada în care soțul nu dorește sa părăsească domiciliul părinților dvs.
O sa partajați doar bunurile cumpărate împreună în timpul căsătoriei, nu și apartamentul.
Pe parcursul procedurii de divorț, părinții dvs pot solicita evacuarea acestuia din casa.
Contactați un avocat sa va explice pe larg procedura și sa va sprijine în acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Andra8897 Andra8897 Buna ziua. As dori sa ma sfatuiesc cu cineva care se pricepe la urmatoarea situatie: In cazul in care sotul meu are pe altcineva si vrea sa divorteze, ... (vezi toată discuția)
Ce pot obține in urma unui divorț? Lucia Madălina Lucia Madălina Daca nu am fost căsătoriti decît cîteva luni,ce drepturi am eu ca șotie care nu am lucrat de pe urma șotului ..Menționez ca am stat impreuna fara a fi ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)