avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Buna seara
Numele meu este Cristina si am 30 ani sunt casatorita cu sotul meu de 9 ani si nu ne mai intelegem, asa ca am decis sa divortez chiar daca el nu este de acord, si m-am mutat la parinti.
Intrebarea mea se refera la faptul ca in urma cu doi ani am luat un credit din banca de 9500 euro din care 1700 euro a fost refinantare credit, 6000 euro am cumparat 1/2 garsoniera (cealalta jumatate fiind platita de sora sotului) iar diferenta de 1800 am folosit-o pentru a ma trata de cancer (am avut mai multe operatii).
Noi am locuit in apartamentul pe care la primit sotul meu cu act de donatie de la tatal lui inainte de casatorie, si garsoniera am cumparat-o ca sa nu stea tatal lui cu noi si nici cu sora lui.
La creditul bancar sotul este coplatitor. Eu nu vreau nimic din ce am facut impreuna si nici din garsoniera dar nu mai vreau sa am nici rata la banca, daca se poate trece rata pe altcineva? Ce as putea sa fac?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:43, 11 Februarie 2010
dvs. aveti dreptul la un o cota parte din garsoniera achizitionata in timpul casatoriei .
puteti face o tranzactie de partaj daca si sotul doreste acest lucru, dvs. renuntand la cota parte din imobil ce vi se cuvine, in schimb sotul urmand sa preia creditul .
veti avea nevoie de acordul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, divort eva_andreea eva_andreea Buna ziua, Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume: -dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a \"pornit\" amiabil la ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)
Probleme credit mikk963 mikk963 va salut si la multi ani ! in 2007 am imprumutat15 mii euro /rata 260 e pe 10 ani ,am platit un an dupa care am refinantat in lei 76000 lei/rata 1200 lei pe ... (vezi toată discuția)