avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Reclamație ocupare loc de parcare pentru persoana cu ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Reclamație ocupare loc de parcare pentru persoana cu handicap

Buna dimineata!
Ma numesc S.I.V . Va rog sa ma ajutati cu un sfat, conform legii.
Sunt o persoana din Timisoara cu handicap grav cu insotitor permanent.
Am cerut card de handicap si la cererea depusa in completare am rugat sa-mi acorde locul de parcare gratuita in apropierea locuintei mele la autoturismul fiului, adaugand si nr masinii. Am primit locul de parcare dar problema este ca altte persoane, vecini din zona sau nu care au card de handicap ocupa locul. Daca le spun ceva se cearta si arata cardul. ecand sunt grav bolnava tr sa chem urgent pe insotitor dar nu are unde parca. Fiecare minut conteaza in acea perioada... conteaza viata mea!
Ce sa fac, cum sa fac sa nu mai parcheze pe locul acordat mie , cu cerere, dovezi acte? Am sunat, dar spun ca si ei au dreptul ca nu e nr sau nume trecut! De ce nu cer si ei , de la Primarie si sa puna la bl lor?Vecinii de bl ma inteleg, nu parcheaza, dar vin din zona. Va multumesc si astept raspuns nerabdatoare, conform legii .
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Pers. Handicap, invaiditate, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pers. Handicap, invaiditate , utilizator 23:58, 9 Februarie 2025
Buna ziua

Dvs nu vi s-a acordat un loc anume, nominal, ci a fost facut un loc destinat persoanelor cu handicap.

Prin urmare acolo poate parca oricine are legitimatie, asa cum ati primit si raspunsul de la politia comunitara.

Nu stiu in Timisoara cum este, insa in alte orase se pot acorda locuri de parcare nominale si, avand handicap, puteti avea prioritate la atribuirea unui astfel de loc in conditiile regulamentului din orasul dvs.
Buna seara. Multumesc. Voi merge iar la Primarie sa cer sa treaca nr masinii sa dovedeasca ca e locul meu, asa cum au aprobat si au facut locul.
Buna ziua

Prin lege primariile au obligatia sa amenajeze locuri destinate persoanelor cu handicap. Daca in zona dvs nu existau, primaria a amenajat un loc ca urmare a solicitarii dvs. Dar asta nu inseamna ca acela este locul dvs personal. Este un loc pentru persoanele cu handicap ce poate fi folosit de oricine are dreptul legal.

Ca sa intelegeti mai bine, daca eu fac o solicitare ca primaria sa amenajeze un loc de joaca, asta nu inseamna ca doar copiii mei au acces acolo pentru ca l-au amenajat la solicitarea mea.

Prin urmare dvs trebuie sa cereti un loc rezervat individual. Din cate am citit insa in Timisoara nu exista aceasta optiune, dar verificati totusi la primarie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
BogdanGri, utilizator
Va multumesc din suflet! Respectele mele! Sper sa reusesc...Doamne ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in spatele blocului avem 3 locuri de parcare destinate ... Coxmin Coxmin Buna ziua. In spatele blocului avem 3 locuri de parcare destinate oamenilor cu dizabilitati. Eu, avand legitimatie, imi mai las din cand in cand masina acolo, ... (vezi toată discuția)