avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca la un bloc a fost chemata o firma de alpinisti pt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca la un bloc a fost chemata o firma de alpinisti pt a da zapada ...

Daca la un bloc a fost chemata o firma de alpinisti pt a da zapada de pe bloc jos si acestia cand au efectuat operatiunea au spart un parbriz, cine plateste inlocuirea acestuia?
Inainte de aceasta operatiune au fost anuntati cei cu maaini sa le mute, dar la aceasta masina, proprietarii nu erau in tara.
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 13:15, 27 Februarie 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal de aceasta paguba raspunde firma de alpinisti:
Legea nr. 196/2018 - Sectiunea a 2-a, art. 31 -
(3) Proprietarii din condominiu care suferă un prejudiciu ca urmare a
executării lucrărilor prevăzute la alin. (1) sunt despăgubiţi de către asociaţia de
proprietari, din fondul de reparaţii.
(4) În cazul în care prejudiciul este cauzat de către executantul lucrărilor de
intervenţie, persoană fizică/juridică, despăgubirea va fi recuperată de la acesta,
în condiţiile legii.

Da, dar dacă s-au făcut informari cu aceasta operațiune și mașina nu a fost mutată. Nu e culpa exclusiva.
In plus mai conteaza si daca masina era parcata pe un loc de parcare legal, sau pe "o bordura"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zapada cu gheata cazuta pe masina in fata blocului cosmodudu cosmodudu Buna seara Am si eu o problema care ma confrunt pentru a doua oara. Am un loc de parcare la 3 metri de bloc.dat de ADP . Acum 2 ani a cazut ... (vezi toată discuția)
Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)