avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare proces fara a fi motivarea redactata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare proces fara a fi motivarea redactata

Buna ziua! Se poate suspenda un proces civil, ( cu drept de apel,) in situatia in care nu a fost redactata motivarea? In timpul sedintei s-a cerut sa aduc precizari, fapt ce l-am facut, dar in termen de 50 zile de la incheierea sedintei, m-am trezit ca nu pot citi motivarea, dar pe portalul instantei, am vazut ca s-a suspendat procesul, ca nu am indeplinit cele cerute de judecator. Nu stiu exact motivul pentru care s-a suspendat( cu drept de apel). Rog cum trebuie procedat in astfel de situatii? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
NICULIN, utilizator
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 12:44, 5 Martie 2025
Dar nu ar fi trebuit sa apara si motivarea din 08.01.2025?
O să apară, puteți încerca o cerere prin care solicitați redactarea incheierii respective,un memoriu la conducerea instantei.etc.Oricum va dura câteva luni pana se repune pe rol,dvs faceți cererea și pe parcurs vedeți ce tb sa completați,precizați etc.
Va multumim frumos!
Eu nu pot intelege coerent ce ne spuneti, ba sunteti dv. reclamant, ba este vorba de altcineva, nu stiu cum sa va indrum ca nici nu stiu cine sunteti ca sa incerc saa ghicesc scopul pe care il urmariti.
Daca va convine suspendarea, bucurati-va. Daca nu, atacati. Dar va spun sincer ca este dificil sa rasturnaati situatia intr-o cauza in care judecatorul considera ca precizarile dv. nu precizeaza nimic din ce a cerut el. Vorbiti cu un avocat macar pentru ca sa atacati incheierea neredactata de suspendare, timpul trece...
Procesul este pe numele sotului deschis in 2020. Este un proces deschis pentru un gard facut intre vecini , si vecinul a mutat gardul, dupa decesul parintilor,( in suprafata de teren unde este mostenire a sotului). Desi a fost facuta si expertiza , cu toate datele de la cadastru, unde este clar ca a intrat in terenul mostenit de la parinti, procesul se amana , iar ultima faza a fost aceasta. Imi cer scuze daca nu am fost mai explicita. Va multumim!!!!

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)
Motivare hotărâre BasarabOlga BasarabOlga Bună ziua, Vă rog mult să mă ajutaţi cu lămurirea următoarei probleme. Am avut un proces care s-a încheiat în urmă cu câteva luni, dar motivarea ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila-recurs ? licamirela licamirela Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea speta: Am avut un proces in apel, cu obiect - anulare act, eu fiind ca parte reclamant - apelant, s-a terminat procesul ... (vezi toată discuția)