avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot ,oficial, să renunț legal și fără să-mi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot ,oficial, să renunț legal și fără să-mi iau viața ...

Cum pot ,oficial,să renunț legal și fără să-mi iau viața, la dreptul de vot ,pentru că oricum nu contează?.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Votul cenzitar trebuie adaptat la conditiile de astazi. Doar cei care isi aduc aportul la bugetul de stat (impozit pe profit, dividente , impozit pe salarii ) sa-si poata exprima votul. Nu se pune problema de cate proprietati are unul sau altul. Acestia sa-si plateasca impozitele aferente pe averile lor, fara ca acestia sa aiba drept de vot decat in cazul in care mai plateste impozite pe profit, salarii, dividende. Atunci vom avea o societate in care va fi promovata munca si implicit corectitudinea, deoarece votantii vor sti sa aprecieze aceste lucruri. Ca altfel ceea ce vreau eu si ce vrea un drogat, alcoolic puturos sau vanator de tot felul de ajutoare ne va duce la scaderea interesului de a face ceva pentru natia asta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
sorin.damian, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar , nu conteaza CINE voteaza , ci CATI voteaza si pe cine pun stampila . Constitutia iti recunoaste acest drept , dar nu te obliga la nimic . Vrei - votezi , nu vrei ( esti dezamagit , nu ai cu cine vota , esti revoltat , nu ai chef , etc ) - nu votezi . Nu exista nici o forma legala prin care poti renunta la acest drept , probabil tocmai pentru ca poti sa nu ti-l exerciti . Personal , as fi bucuroasa ca un numar de cetateni ( vreo 2.100.000 ) sa faca acelasi gen de fronda .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai cum este atac la persoana? Nu credeti ca singurul mod in care sa fii scutit de dreptul la vot este sa primesti o interdictie hotarata de un judecator? ( poate fi pe motiv penal sau medical )
Stimate @sorin.damian , cam toti contribuim la bugetul de Stat . Daca nu prin altceva , macar cu TVA-ul pe care-l platim la aproape orice achizitie .
Corectă opinia dumneavoastră cu opinie la vot... dar greșite motivele afirmate de dumneavoastră cu privire la cauzele răscoalei. O fi fost și modul de vot un motiv dar cauzele principale reale au fost altele. Au plecat de la pământ și arendași. Dar nu prea se spunea asta înainte de '90 si nici acum în cărțile de istorie.

Alexandru Surcel a scris:

Adică să voteze numai bărbații cu bani și proprietăți cum era înainte de 1919? Știți de ce în secolul XX, în 1907, am avut în România o răscoală țărănească ca în Evul Mediu? Din cauza votului cenzitar. Majoritatea țăranilor era exclusă de la vot sau înghesuită în cel mai pauper colegiu și nu conta politic. Așa că doleanțele ei ajungeau cu greu în atenția autorităților și de multe ori se loveau de un zid în Parlament, unde moșierii erau foarte bine reprezentați.

Și de fapt votul universal a fost obținut cu sânge. În 1916, când România a intrat în primul război mondial, care a devenit pentru noi războiul de reîntregire și s-a prelungit până în 1919 (chiar 1920 dacă ne raportăm și la odiseea Corpului Voluntarilor Români din Siberia), Regele Ferdinand I a făcut două promisiuni marilor mase țărănești care furnizau majoritatea soldaților: o nouă reformă agrară și votul universal. Ambele promisiuni au fost îndeplinite în 1919.

Din 1938 au primit dreptul de vot și femeile.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)