avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Trimitere email catre firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Trimitere email catre firma

Daca firma mea ofera serviciul X, si gasesc pe internet o firma, care consider ca ar avea nevoie de acest serviciu, pot trimite un email cu o oferta la aceasta firma?
Nu este vorba de spam/mass.. analizez putin firma, din informatii ce gasesc pe internet despre ea, si scriu un email personalizat pt aceasta firma.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:13, 11 Martie 2010
Haideti sa ne uitam la lege. Art. 6 al. 1 din legea comertului electronic nr. 365/2002 prevede ca ”Efectuarea de comunicări comerciale prin poşta electronică este interzisă, cu excepţia cazului în care destinatarul şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări".

Aceeasi lege defineste comunicarea comerciala drept "orice formă de comunicare destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii reglementate; nu constituie prin ele însele comunicări comerciale următoarele: informaţiile permiţând accesul direct la activitatea unei persoane fizice sau juridice, în special pe nume de domeniu sau o adresă de poştă electronică, comunicările legate de produsele, serviciile, imaginea, numele ori mărcile unei persoane fizice sau juridice, efectuate de un terţ independent faţă de persoana în cauză, mai ales atunci când sunt realizate cu titlu gratuit".

Prin urmare, depinde ce trimiteti pe adresa respectiva. Daca trimiteti doar o singura invitatie la colaborare, specificand domeniul de activitate al societatii dvs si modul cum va poate contacta, fara sa insistati alta data in caz ca nu primiti acceptul in acest sens, atunci cred ca e ok. Daca insa mentionati ce servicii le-ati putea oferi, cu sau fara preturi, deja e comunicare comerciala nesolicitata.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)
Descalificare concurs pt spam cami0509 cami0509 Buna seara! Am o nelamurire mare. Fiica mea a participat la un concurs de creatie literara. Lucrarile au fost afisate pe internet, pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)