avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de concubinul ...

Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de concubinul ei grav bolnav il poate da in judecata pe fiul concubinului fiindca nu isi ajuta tatal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice ar face sora, dupa momentul nedorit al decesului concubinului, copilul isi va mosteni parintele integral, indiferent cum s-a comportat cu el, sau cu cei din jur. iar dumneaei dupa efortul depus benevol nu va beneficia de nimic, nici macar de multumiri verbale, pentru ca asa este legea romaneasca si nu are statutul de sotie. Deh.......
Ajutooor! Casa e a surorii mele, nu au facut impreuna nici o imbunatatire la casa, au discutii bineinteles ca legate de bani care nu se pot rezolva in cateva zile asa cum vrea el, el nu pleaca, ea nu poate sa il dea afara si el o ameninta si zice ca asteapta pana sambata si daca nu se rezolva problemele intre ei se poate intampla orice.

gi-jane2 a scris:

Ea o face benevol fără sa fie obligata de lege, deci ea nu are calitate procesuală pt a il da în judecata pe fiu.

Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
georgetteivonna, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg ce vrea el sa rezolve.
Se poate întâmpla orice, sa ii pună bagajele la usa daca o amenința
Sa cheme politia.
Buna ziua, concubinul este internat la psihiatrie dus de politie pentru amenintari. A stat o saptamana la supraveghere, acum e la liber, saptamana viitoare ii da drumul acasa, sora mea nu vrea sa il ia acasa, ar vrea sa il duca la un azil sau nu stie daca exista alta posibilitate de a-l interna unde sa primeasca ajutor de specialitate pentru numeroasele probleme de sanatate de care le are, inclusiv dementa si alzheimer. Ce poate face acum urgent pentru a nu-l lua acasa saptamana viitoare? Mentionez ca nu are unde se duce, nu are relatii cu familia, are mesaje de la ei ca nu ii intereseaza problemele lui, sa se descurce.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator
Daca nu vrea sa îl ia acasă, e simplu sa nu îl ia. Nimeni nu o poate obliga sa ii permită accesul un casa. Poate obține și un ordin de protecție pt ea

Alte discuții în legătură

Familie ramura1848 ramura1848 Buna ziua, Cum as putea sa-mi vad sora acasa la ea sau la spital,daca cumnatul meu ar incerca contariul ? Din cate intelegem,eu si mama mea,sora ... (vezi toată discuția)
Batrana dementa! ronaldo77 ronaldo77 Eu si sotul meu grijim pe mama lui care este pe pat.Sotul meu mai are o sora si un frate care este decedat si are doi copii,problema este ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Dupa 31 ani de convietuire in concubinaj, nu ramai cu nimic? lidia.iordan lidia.iordan Buna ziua. Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat, timp de 31 de ani. Acesta a decedat saptamana trecuta si noi amandoua ne am ocupat de tot, suportand ... (vezi toată discuția)