avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am aplicat pentru indemnizatie cu venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am aplicat pentru indemnizatie cu venituri din uk ...

Buna ziua , am aplicat pentru indemnizatie cu venituri din uk . Am totul in regula , 12 fluturi din uk , 2 luni lucrate in ro , dovata demisiei din uk , plata taxelor , certificat bebe etc plus rezidenta mea din 2022 octombrie iar veniturile mele sun atasate din 2023 pana in 2024 . Mi s-a spus ca au nevoia de rezidenta din 2020 , dar eu abia in. 2022 am venit si am fost eligibila pentru ea prin plata taxelor anterior brexitului si intoarsa dupa brexit . Am castig in contestatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lusyana Muraru , utilizator 13:29, 23 Iulie 2025
Am ajuns in UK in februarie 2022 , am aplicat pentru rezidenta si raspunsul
L-am primit in octombrie 2022 , timp in care am avut o scrisoare ce imi dadea voie sa muncesc , studiez etc pana imi vine un raspuns clar . Din octombrie 2022 am primit rezidenta . Copilul nascut in februarie 2025 , am dat veniturile din 2023 respectiv 2024 , si rezidenta obtinuta la data lui octombrie 2022 . Deci acoperea perioada ce a trebuit sa o dovedesc pentru a ma incadra cu cele 12 luni lucrate in ultimii 2 ani .
Asa ca nu vad legatura pentru care mi s-a cerut rezidenta de cand eu iesit ei din ue . Cand au iesit ei din ue , eu nici macar nu eram in uk
Puteti contesta decizia de neacordare, avand in vedere cele mentionate de dvs.

Cornel Vasile a scris:

Puteti contesta decizia de neacordare, avand in vedere cele mentionate de dvs.

In urma contestatie am primit un refuz , pe baza faptului ca nu am rezidenta dinainte devprexit . Ce ma sfatuiti ? Eu nu cred ca este legal atata timp cat am rezidenta, chiar daca este dupa brexit
Unde ati depus contestatia?
Unde ati depus contestatia?

Alte discuții în legătură

Daca anglia nu mai e in ue mai beneficiez de indemnizatia de ... Maria434 Maria434 Daca anglia nu mai e in ue mai beneficiez de indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere ... Gabriel V. Gabriel V. Buna ziua, As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat in Anglia din octombrie 2019 (inca UK era in UE) si pana in ... (vezi toată discuția)
Consiliere fiscală plata cass mtr090035 mtr090035 Bună ziua, Suntem soț și soție, cetățeni români cu rezidenta fiscală în România și locuim de mult timp în afara țării. Avem în țară câteva ... (vezi toată discuția)