avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu primit mai mare decat in contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu primit mai mare decat in contract

Buna ziua. Am primit o oferta in care angajatorul imi promitea un salariu in jur de 2600 lei, dar mi-a spus ca in contract suma va fi mai mica, practic primind un salariu mai mare decat era specificat in contractul de munca.

As dori sa stiu daca este legal si ce prejudicii pot avea eu ca angajat. Mentionez ca nu stiu inca daca salariul il voi primi cash sau pe card.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
Alexandru Petrisor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:53, 13 Octombrie 2021
Acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidențiat în statele de plată a salariului și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale, constituie contraventie sanctionata cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 lei.
Buna seara
Prejudiciile dvs se vor materializa intr-un punctaj mai mic la calculul pensiei si o indemnizatie de incap temp de munca (concediu medical) mai mica in caz de boala.
Pt angajator, daca este depistat in cazul unui control, o sanctiune contraventionala, asa cum s-a mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se ... Madalin 2023 Madalin 2023 Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se plătea pe card adică 1000de lei iar o parte în plic adică 2200lei și 600de lei pe alt ... (vezi toată discuția)
O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca ... tutu12 tutu12 O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca cu salariul minim pe economie si plateste ..,,LA GRI \" - o diferenta privind niste ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Tinuca Tinuca va rog sa ma ajutati in urmatoarea cauza o institutie publica de stat (spital )poate plati salariul cas sau numai prin virament bancar ? vreau sa precizez ... (vezi toată discuția)