avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista termen legal de a primi raspuns la sesizarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista termen legal de a primi raspuns la sesizarea depusa unui ...

Exista termen legal de a primi raspuns la sesizarea depusa unui spital ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:10, 4 Mai 2025
OG 27/2002
art. 8
(1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă.
....

art. 9
În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului.

In speta , termenul este de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii, cu posibilitatea prelungirii cu inca 15 zile.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
In sesizarea depusa de dvs. trebuia sa invocati prevederile OG nr. 27/ 2002. Daca nu primiti raspuns scris puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva spitalului in baza Legii nr. 554/ 2004.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca spitalul este privat? In primul rand, userul nu a precizat la ce anume se refera sesizarea. Este foarte important. Functie de care difera si termenele. In al doilea rand, userul trebuie sa precizeze cui ii este adresata sesizarea. In absenta acestor informatii, nu se poate da un raspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)