avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie Romania-Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie Romania-Italia

Buna ziua
Ma numesc Cornel SZ, si voi implini in luna iunie 65 de ani.
Am vechime in munca efectiva de 11 ani in Romania, la care se adauga facultatea de 5 ani (studii la zi) si stagiul militar de 1 an si 4 luni, deci ar fi in total peste 16 ani.
Lucrez in Italia de 17 ani, unde trebuie sa mai lucrez inca 2 ani de acum, intrucat varsta de pensionare in Italia este de 67 ani.
Intrebarea mea, este , daca dupa depunerea dosarului de pensie in Romania pentru acei 16 ani pe care ii am aici, nu o sa-mi afecteze cu ceva la viitorea pensie din Italia? , pentru ca nu stiu cum sunt acordurile intre aceste 2 state. Mentionez ca nu vreau sa cumulez vechimea italiana la anii din Romania, ci doar sa primesc ceea ce mi se cuvine pentru partea lucrata in Romania.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: titica22222 , utilizator 03:00, 27 Iulie 2025
Nu ai înțeles bine! Pentru pensia comunitară din Romania depui dosarul în țară de reședință.Pntru Italia cînd împlinești virsta de pensionare depus unde ai rezidența la data respectivă!

Seracor a scris:

Deci acum depun actele in Romania, care va cere ea, din Italia cele doveditoare pentru vechimea in munca din Italia, dupa care peste 2 ani - timp in care continui sa lucrez in Italia , voi depune in Italia. Am inteles bine ?
(cu scuze din partea mea pentru ca inca insist)
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , domiciliez de 20 ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna seara, ma numesc Danut Gheorghe Bodeanu, domiciliez de 20 de ani in Italia si va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns fata de faptul ca pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anii lucrati in strainatate? yaherra yaherra Eu lucrez in italia cu contract de munca,si as vrea sa stiu ,la pensionare,cum se calculeaza acesti ani, ce procent se da,daca aici salarul meu e de 800 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua eu si sotul meu am lucrat in romania eu 16 ani si sotul ... aderp/7 aderp/7 BUNA ZIUA EU SI SOTUL MEU AM LUCRAT IN ROMANIA EU 16 ANI SI SOTUL MEU 27 ANI ACUM SUNTEM CETATENI PERMANENTI IN ITALIA DE 20 DE ANI LUCRAM CU CONTRACTE IN ... (vezi toată discuția)