avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de ...

Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de construcție pe teren concesionat, dar neintabulat la OCPI, noul proprietar poate face intabularea?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:43, 22 Mai 2025
@andi33, creati niste proceduri care nu sunt legale, doar de dragul discutiei? cumparatorul poate accepta orice, insa notarul nu va incheia un astfel de contract. fiindca legea nu-l lasa. credeti ca s-ar putea in instanta?
da, contractul este legea partilor, insa aceasta e o situatie particulara in care statul reglementeaza. fiindca, prin constitutie, garanteaza proprietatea
Se va vinde constructia existenta + o gramada de materiale puse intr-o anumita ordine. Cumparatorul va finaliza proiectul. Sunt destule constructii care se vand la stadiul de proiect sau in curs de executie.
Extinderea e gata? Receptia e facuta? Aveti certificatul de edificare?
Este altceva
E una sa vinzi o autorizație când casa nu e ridicata și intabulata, urmând sa o edifice cumpărătorul.
Și alta sa vinzi casa deja construita, deja intabulata, care a fost deja extinsă prin lucrări specifice și căreia i s-a modificat suprafața.
Proiectele se pot vinde in orice stadiu. Atata vreme cat lucrarile sunt autorizate si autorizatia este in termen, nu conteaza daca e pusa doar o caramida sau e totul finisat. Se vinde casa existenta + proiect in lucru. Evident, pretul va fi mai mic pentru ca mai are ceva treaba si cumparatorul.
Din pacate initiatorul nu a mai revenit sa ne spuna in ce stadiu este extinderea si daca mai are si alte acte in afara de autorizatie.
Am cumpărat un teren și contractul de vânzare, precum și extrasul de carte funciară, menționează o casă neîntabulată în suprafață de 69 m2, pe care intenționam să o demolez. Casa există de circa 60 ani, și până la urmă am reparat-o. Cum o pot întabula?

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care ... an.stanciu9 an.stanciu9 Buna ziua, Cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care am autorizație de construcție? Apreciez ca ar trebui sa fie cea mai simplă varianta, dar ... (vezi toată discuția)