avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... GDPR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

GDPR

Buna ziua. Asociatia de proprietari a publicat pe grupul de whatsapp adresele de email ale presedintelui, cenzorului si administratorului. Aceleasi adrese de email se gasesc si pe platforma ebloc, unde au acces membrii asociatiei de proprietari. In contextul unei sesizari pe care am trimis-o, via email, presedintelui asociatiei, cu cenzorul si administratorul in CC, am primit raspuns de la presedinte, nu la sesizare, ci unul in care eram pusa la colt, ca i-am amintit ca nu mi-a confirmat/inregistrat sesizarea. Am postat pe grupul de whatspp raspunsul presedintelui, cu tot cu adresele de email ale celor enuntati mai sus. Mi s-a spus ca voi fi reclamata la Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal (pentru adresele de email) deoarece nu am avut acordul expres scris al lor, desi adresele respective sunt publice in cadrul asociatiei. Pentru a demonstra ca sunt o persoana care doreste binele comunitatii, am sters postarile de pe grup. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens, deoarece se insista ca am incaltat legea.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2025
violeta.vp27, utilizator
Cel mai recent răspuns: violeta.vp27 , utilizator 13:23, 20 Mai 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 57 lit. m din legea nr. 196/2018, președintele asociației de proprietari,

„ afișează programul de încasări și datele de contact ale administratorului, ale membrilor comitetului executiv și ale membrilor comisiei de cenzori ori, după caz, ale cenzorului”.

Deci acele date de contact ( legea nu prevede excepții în privința adreselor de mail ) ale membrilor comitetului executiv sunt date publice ce trebuiec afișate la avizier, existând o obligație legală în acest sens. Nu ați încălcat nici o lege.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege obliga asociatia de proprietari sa afiseze adresa de email si nr. de telefon? gev gev Deoarece asociatia de proprietari refuza sa afiseze adresele de email si numerele de telefon ale presedintelui asociatiei si cenzorului, spunand ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
Președinte de asociație de locatari.fișa postului bună seara, ... 666ate 666ate Președinte de asociație de locatari.Fișa postului Bună seara, aș dori să știu atribuțiile unui președinte de bloc. Mulțumesc ! (vezi toată discuția)