Buna ziua. Asociatia de proprietari a publicat pe grupul de whatsapp adresele de email ale presedintelui, cenzorului si administratorului. Aceleasi adrese de email se gasesc si pe platforma ebloc, unde au acces membrii asociatiei de proprietari. In contextul unei sesizari pe care am trimis-o, via email, presedintelui asociatiei, cu cenzorul si administratorul in CC, am primit raspuns de la presedinte, nu la sesizare, ci unul in care eram pusa la colt, ca i-am amintit ca nu mi-a confirmat/inregistrat sesizarea. Am postat pe grupul de whatspp raspunsul presedintelui, cu tot cu adresele de email ale celor enuntati mai sus. Mi s-a spus ca voi fi reclamata la Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal (pentru adresele de email) deoarece nu am avut acordul expres scris al lor, desi adresele respective sunt publice in cadrul asociatiei. Pentru a demonstra ca sunt o persoana care doreste binele comunitatii, am sters postarile de pe grup. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens, deoarece se insista ca am incaltat legea.
robert1958
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Potrivit art. 57 lit. m din legea nr. 196/2018, președintele asociației de proprietari,
„ afișează programul de încasări și datele de contact ale administratorului, ale membrilor comitetului executiv și ale membrilor comisiei de cenzori ori, după caz, ale cenzorului”.
Deci acele date de contact ( legea nu prevede excepții în privința adreselor de mail ) ale membrilor comitetului executiv sunt date publice ce trebuiec afișate la avizier, existând o obligație legală în acest sens. Nu ați încălcat nici o lege.