avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Companie multinationala cu sucursala in Romania. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Companie multinationala cu sucursala in Romania. Echipa cu cate ...

Companie multinationala cu sucursala in Romania. Echipa cu cate un angajat in tari diferite, acolo un de a fost gasit om cu calitatile necesare. Angajat concediat si postul dat altcuiva dintr-o tara cu salarii mai mari, care de la momentul alaturarii echipei nu a facut nimic, nici cand echipa era depasita de volumul de munca. Angajatul concediat este obligat sa transfere munca noului angajat si sa-l trainuiasca pe aceasta. Exista probe suficiente. Poate instanta sa oblige compania in intregimea sa (toate sucursalele, firma mama, etc.) sa repuna postul in Romania?
Cel mai recent răspuns: snipe1975 , utilizator 08:28, 22 Mai 2025
da, instanta de judecata poate anula decizia de concediere si sa repuna partile in situatia anterioara concedierii.
Multumesc. Stiam ca se poate in situatia standard, nu si in cazul in care echipa are posturi in mai multe entitati si mai multe tari.
Nu are nicio legatura ... La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in functie in urma hotararii judecatoresti Danaioana Danaioana Buna ziua, Salariat, unitate bugetara, concediat. Castiga in instanta, astfel ca trebuie repus in functie, in urma hotararii judecatoresti definitive, in ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mintit de catre angajator CristianB23 CristianB23 La inceputul pandemiei am cerut concediu fara plata, iar angajatorul care mi-a zis ca e de acord de fapt a reziliat contractul fara ca eu sa stiu. Ce ma ... (vezi toată discuția)