avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evitare reținere/colectare dubla la poprire!
Discuție deschisă în Executare silită

Evitare reținere/colectare dubla la poprire!

Evitare reținere/colectare dubla la poprire! Nici pina acum nu am înțeles și nu am primit un răspuns concret. Un angajator primește doua Decizii/ Înștiințări de poprire, de la doi executori diferiți, popriri de rang diferit, angajator care afla de la angajat că aceleași Decizii/Înștiințări de poprire sunt trimise și la banca unde are contul de debit, astfel existând rețineri/colectări de sume poprite in doua locuri, unul la angajator și unul la banca. Care este soluția legală, demersul de făcut că sa existe într-un singur loc reținerea și colectarea sumei poprite, aducă 1/2 din salariu. Se poate așa ceva sau rămân colectări in doua locuri? Se poate ca doar banca sa colecteze 1/2 din salariu ori numai angajatorul care sa colecteze tot 1/2. Daca nu, atunci rămâne colectarea și reținerea in doua locuri cu riscul major că angajatul sa rămână fără venit lunar. Exista vreo soluție legală în acest sens? Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri de specialitate!
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2025
I don't know why I ask, utilizator
Contestatie la executare in 15 zile de la poprirea salariului a doua oara de banca.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie poprire salar Alin2010 Alin2010 In 2009 am luat un credit de 25000 Ron de la o banca. Acum a primit o poprire de 1/2 din salarul lunar net. Din cate stiu suma poprita nu poate depasi 1/3 din ... (vezi toată discuția)
Popriri ale salariului net globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua Avem un caz in care s-au primit doua popriri pe salariul unui angajat. Acesta, intr-o declaratie pe proprie raspundere ne informeaza ca mai are in ... (vezi toată discuția)