avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara plata dupa concediu de creștere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara plata dupa concediu de creștere a copilului

Concediu fara plata dupa concediul de creștere a copilului
Bună ziua!
Ma puteti ajuta cu un răspuns, va rog?
Pe data de 19.04 s-au terminat lunile cu indemnizație din concediul de creștere a copilului.
Am facut cerere sa intru in concediu fara plata pentru cresterea copilului, iar cei de la HR mi-au suspendat contractul sub temeiul "acordul partilor". E corect asa? Nu trebuia sa ramana suspendarea in baza concediului pt cresterea copilului?
In continuarea CFP as vrea sa imi iau zilele de concediu ramase din anii trecuți - 5. Daca in Revisal la data sfarsit suspendare e trecut 20.05, la ce data trebuie sa ma intorc la birou, va rog?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
bw_vision, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 26 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect , intrucat durata CCC s-a terminat .
In data de 21.05 trebuia sa reveniti la munca.
Va mulțumesc!
Va mulțumesc!
Dar la temeiul suspendarii nu trebia trecut art.54 Muncii si mentionat si art.6 din OUG nr.111/2010?
Asa nu pierdeam 2 luni de vechime, asigurarea de sanatate si niste zile de concediu...

Cornel Vasile a scris:

Este corect , intrucat durata CCC s-a terminat .
In data de 21.05 trebuia sa reveniti la munca.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată potrivit art. 11 alin. (2) din ordonanța de urgență nr. 111/2010, cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență.

art.6 din OUG nr.111/2010 este abrogat de la 01-07-2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Daniel_Caciula Daniel_Caciula Buna ziua, eu si sotia mea lucram in aceeasi companie si incepand din luna august si pana acum sotia a fost in concediu de crestere copil. Acum din cauza unor ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Daniel_Caciula Daniel_Caciula Buna ziua, sotia este in CCC de 2luni si va mai sta inca o luna, dupa care vrem sa facem rocada si sa intru eu in CCC, pana va face copilul 2ani. Puteti sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Mir. Mir. Buna ziua!Am și eu o nelămurire ,sunt în concediu creștere copil,ultima luna nu o i-a tatăl,eu am vrut sa optez pentru ultima luna până face copilul ... (vezi toată discuția)