Am o casa distrusa , ce nu mai poate fi folosita sau reparata . Faptuitorul e cercetat penal . Cum fac evaluarea pagubei ca sa-mi recuperez prejudiciul ?
Exista un tip grila ?
Ati facut plangere si v-ati constituit parte civila in cauza impotriva faptuitorului? Exista un dosar penal impotriva faptuitorului, inregistrat la parchet/politie? In sustinerea pretentiilor dvs de despagubire de catre faptuitor, la cererea de constituire parte civila veti atasa in copie inscrisuri care sa justifice valoarea aproximativa a pagubei produsa. Daca este un dosar penal, in cadrul lui, veti solicita efectuarea unei expertize in constructii pentru ca expertul sa stabileasca paguba produsa. Instanta nu va da curs cererii dvs de despagubiri fara o expertiza tehnica judiciara in constructii care sa stabileasca paguba.
Multumesc de raspunsuri .
DA ! ..... am deschis la Parchet un dosar penal impotriva faptuitorului , iar politia ancheteaza cazul . Sau luat si declaratii faptuitorilor .
Ca sa-mi fie mai usor , am luat si un avocat pe drept penal .
Din cate am inteles de la avocat , o sa am nevoie de o declaratie cu martori , asupra valorii imobilului . Adica ...imobilul nu mai poate fi reconstruit , si ca atare , trebuie calculata valoarea lui in functie de martori vis-a-vis de valoarea vanzarii terenului cu imobil si fara imobil . Precizez ca imobilul in sine nu are o valoare mare , e casa veche , batraneasca , undeva la 5000 de Euro ....adica , terenul cu imobil se vindea la 15.000/euro , iar fara imobil , adica teren intravilan , la 10.000/euro.
Si in acest caz am nevoie de expertiza tehnica judiciara ? ...la ce suma se ridica o expertiza ?
Intr-un dosar de cercetare penala , Domnul Procuror ,mi-a aprobat sa fiu de fata la declaratiile martorilor si sa am dreptul sa le pun intrebari . Daca-mi iau avocat , o sa mai am dreputul sa particip la audieri si la investigatiile care o sa urmeze ?