Buna seara, am un prieten, care a fost prins luand mita o suma de bani, in urmare seful lui a dispus ca acesta sa fie testat cu detectorul de minciuni.
va intreb acum pe voi cei care poate ati mai trecut prin chestia asta... cum se poate face ca testul sa iasa bine.
intelesesem ceva cu diazepam , extraveral etc..
daca stiti ceva ar fii binevenit
o seara buna va doresc
Ideea este ca testul poate arata ca este vinovat si fara sa fie vinovat.
Datorita faptului ca poate da erori nu este acceptat in instanta ca mijloc de proba si nu este nici reglementat de lege.
Insa exista procese unde testul poligraf se analizeaza de instanta atunci cand exista mai multe probe de vinovatie.
Practic nu este un mijloc de proba in viziunea legii, dar odata facut si daca indica vinovatia alaturi de alte mijloace de proba din cauza penala, mijloace de proba care nu ar fi tocmai certe, instanta poate motiva in cuprinsul hotararii sale si referirea la testul poligraf.
Pana in prezent nu am intalnit niciun caz in care testul poligraf sa iasa in asa fel incat probele sa devina indoielnice si sa se ajunga la achitarea persoanei.
Eu il sfatuiesc pe client sa il refuze.Daca insa nu exista alta sansa si trebuie sa incerce il pot recomanda...
poligraful se poate minti insa iti trebuie o "experienta" destul de bogata cu "minunatia" si o stapanire de sine incredibila. Ceva de genul sa minti asa de bine incat sa o crezi si tu.
Personal nu cred ca cinneva reuseste sa fenteze aparatul la prima intalnire cu el.
Insa, chiar daca nu il poti pacali poti sa faci ca reyultatul sa fie neconcludent.
Sunteti constient -cred- ca nimeni nu o sa va dea sfaturi clare despre cum sa "fraieresti" poligrafu`. Dar, daca mai gugaliti cu rabdare, o sa gasiti destule idei. Unele mai proaste... altele mai bune....
Poligraf
ragaliemariana
Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful.
Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)