avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Vă solicit ajutorul pentru clarificarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Vă solicit ajutorul pentru clarificarea situației ...

Bună ziua,

Vă solicit ajutorul pentru clarificarea situației mele referitor la stagiile de cotizare realizate către Casa de Pensii a Municipiului București și către casa de pensii a unei unități de cult din România.
Am vârsta de 52 de ani și am cotizat 32 de ani la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, si în prezent cotizez de 1 an și 8 luni la Casa de Pensii a unei unități de cult din Romănia.
Doresc să clarific următoarele:
1.Se cumuleaza cele 2 stagii de cotizare?
2.Dacă mă va dezavantaja această schimbare la împlinirea vârstei de pensionare și sub ce formă?

Cu mulțumiri anticipate pentru răspuns,
Marian
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:07, 28 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se cumuleaza ca timp , dar fiecare casa de pensii va va plati bucata ei de pensie , atata cat ati cotizat in acel sistem . Cum , in sistemul de national pensii publice ati cotizat sub 35 ani contributivi , veti putea aplica pentru doar pentru pensia la limita de varsta ( nu si pentru cea anticipata ) , la 65 ani . Acesta este singurul dezavantaj .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizare către o altă casă de pensii Marian N Marian N Bună ziua, Vă solicit ajutorul pentru clarificarea situației mele referitor la stagiile de cotizare realizate către Casa de Pensii a Municipiului ... (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata TIBOR 3 TIBOR 3 Sunt nascut 19.06.1952, nu lucrez si am o vechime de 34 ani, 3 luni, 9 zile As putea iesi la pensie anticipata sau ar mai trebui poate sa inchei un contract de ... (vezi toată discuția)