Vă solicit ajutorul pentru clarificarea situației mele referitor la stagiile de cotizare realizate către Casa de Pensii a Municipiului București și către casa de pensii a unei unități de cult din România.
Am vârsta de 52 de ani și am cotizat 32 de ani la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, si în prezent cotizez de 1 an și 8 luni la Casa de Pensii a unei unități de cult din Romănia.
Doresc să clarific următoarele:
1.Se cumuleaza cele 2 stagii de cotizare?
2.Dacă mă va dezavantaja această schimbare la împlinirea vârstei de pensionare și sub ce formă?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se cumuleaza ca timp , dar fiecare casa de pensii va va plati bucata ei de pensie , atata cat ati cotizat in acel sistem . Cum , in sistemul de national pensii publice ati cotizat sub 35 ani contributivi , veti putea aplica pentru doar pentru pensia la limita de varsta ( nu si pentru cea anticipata ) , la 65 ani . Acesta este singurul dezavantaj .
Pensie anticipata
TIBOR 3
Sunt nascut 19.06.1952, nu lucrez si am o vechime de 34 ani, 3 luni, 9 zile As putea iesi la pensie anticipata sau ar mai trebui poate sa inchei un contract de ... (vezi toată discuția)