avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de lucru ?

Bună ziua ! Vreau sa deschid pct de lucru odata cu infiintarea firmei. In afară de contractul de inchiriere (dovada detinerii spatiului) mai am nevoie de alte acte pentru deschiderea pct-ului de lucrului ? Mentionez ca pct-ul de lucru se afla in alt judet,fata de judetul unde se afla sediul social...
Cu stimă ! Cezar
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:16, 14 Februarie 2010
mai e necesara si o copie dupa titlul de proprietate al spatiului detinut de locator, act aditional prin care se stabileste de asociati infiintarea unui punct de lucru, actualizare act aditional, cerere si depunere la registrul comertului unde isi are sediul societatea-mama.
Actualizare act aditional ? imi puteti da mai multe detalii ???
Colega mea nu a fost atenta, intrucat puctul de lucru se va declara la infiintarea societatii, nu mai este nevoie e act aditional. (era vb de actualizarea actului constitutiv si nu a actului aditional).

Pentru punctul de lucru este suficient contractul de inchiriere/comodat, titlul de proprietate pentru spatiu si daca spatiul se afla intr-un imobil cu mai multe apartamente este nevoie de acordul vecinilor (sus-jos, stanga-dreapta), precum si de avizul asociatiei de proprietari.
Asa cu spunea si colega mea, punctul de lucru se va declara la ORC unde isi are sediul social firma, insa trebuie sa mergeti la administratia financiara din localitatea unde va fi declarat punctul de lucru.

Bafta!
in cazul in care aveti peste 5 angajati la punctul de lucru veti cere si cod fiscal pentru acesta la administratie
E simplu.Cum a spus 'denisas".
Cand faci Actul constitutiv, prevezi sediul social si punctul de lucru.
Pentru amandoua va trebui sa prezinti la ORC titlul cu care detii spatiile respective( proprietate, inchiriere, comodat) , actele care atesta pentru proprietari titlul lor, inregistrarea la AF a contractelor de inchiriere pt pers. fizice, Acordul vecinilor si al asociatiilor de proprietari pentru spatiile din codominumuri care isi schimba destinatia ( apartament in sediu soc sau punct de lucru)
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere pentru punct de lucru avdodo avdodo Buna ziua, Am o societate comerciala cu sediul in Bucuresti si doresc sa deschid un punct de lucru in Buzau. Am incheiat deja un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Închidere , deschidere punct de lucru mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc sa inchid un pct. de lucru şi să deschid altul . Menţionez ca punctul de lucru pe care doresc să-l închid este trecut în actul constitutiv . ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez punctul de lucru singura ContSters115447 ContSters115447 Buna ziua,am fost astazi la ONRC si mi-am ridicat certificatul de inregistrare.Doamna de acolo mi-a spus ca trebuie sa ma duc la fisc(adm.financiara)sa declar ... (vezi toată discuția)