Buna ziua, am si eu nevoie de o informatie. Eu mi-am cumparat un apartament in alt oras unde mi-am schimbat si buletinul. Vreau sa ii fac si iubitului meu buletin pe aceasta adresa. Intrebarea mea este: Pot vedea cei de la primarie/evidenta populației de pe adresa mea veche care am avut-o in trecut cu cine stau eu in apartament si detalii despre el? Daca a fost sau nu căsătorit, daca este divorțat, daca are copii? Va multumesc!
Stimata @georgiana.td , pare ca dvs. aveti mai multe informatii decat mine , e posibil sa ma insel . Ceea ce eu am spus , se bazeaza pe o experienta personala . Sunt copil din prima casatorie a mamei mele , recasatorita ulterior . Stiti cat de greu am putut dovedi , la decesul ei , ca e mama mea ? Nu am avur sentinta de divort ( petrecut cu 50 ani inainte ) , de primul certificat de casatorie nu mai vorbesc . In al doilea certificat de casatorie , mama mea isi reluase numele de fata , cand m-am nascut figura cu numele primului sot , eu avand - desigur - numele tatalui meu . Nu aveam nici un fir care sa o lege pe mama mea de mine , nimic sa rezulte asta din documente . Nu stiam nici unde au divortat , nici exact cand . Pana la urma , dupa indelungi zbateri , notarul la care am facut succesiunea a cerut un extras de uz notarial de la Primaria unde s-a nascut , si acolo , desi NU figura faptul ca se casatorise , era notat ca a divortat de X ( tatal meu ) , la data de … cu sentinta nr. … Nimic despre UNDE s-a petrecut divortul , iar despre copii ….nimic , nimic . Am primit si eu pe e-mail acest extras , prin amabilitatea celor de la respectiva Primarie , cu care am luat legatura tot pe e-mail ( era la inceputul pandemiei de covid , se evita cat se putea de mult contactul cu publicul ) .
Se poate accesa fără acordul lui, dar, în teorie, accesarea se poate face doar in baza unui temei legal - o cerere scrisa de la o instituție publică, de exemplu, o solicitare de furnizare date de la o persoană fizică.
Baza informatică a fost creată după 1992. Pentru persoanele mai în vârstă, mai ales pentru cei decedati sau care mai au in posesie buletine de identitate, datele nu sunt complete.
Pentru cei ceva mai tineri se găsesc cam toate informațiile necesare.
Ok dar aceste informații nu sunt date cu caracter personal si ar trebui protejate? De exemplu daca o persoana care lucreaza in primarie poate cere detalii despre el de la evidenta populației asa pur si simplu? adica asta ma intereseaza cel mai mult! Daca se pot cere detalii despre el doar din simplu fapt ca sunt curiosi sa vada cu cine stau eu
Certificat nastere
elenae
Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ... (vezi toată discuția)