avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua Sunt constrâns la locul de muncă cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua Sunt constrâns la locul de muncă cu penalizarea ...

Bună ziua
Sunt constrâns la locul de muncă cu penalizarea tăierii a 10% din salariu dacă nu semnez o fișă de evidență a bărbaților angajați pentru mobilizarea la locul de muncă .

Mi s-a spus ca voi fi chemat la o comisie disciplinara .

Menționez faptul ca această anexa 3 hg 1194/1996
Ar fi trebuit să fie în fiecare an din câte știu eu .

Doar ca până acum nu a fost nevoie. Acum mai mult ca oricând în contextul actual în care ne situăm se pune presiune în a semna această fișă de evidență .
Cu câteva zile înainte de a fi supus să o semnez a fost aprobată si o hotărâre în regulamentul intern al companie în care se menționează despre penalizare în cazul nesemnării acesteia . Cel mai probabil ca să poată fi aplicate sancțiunile .

Ceea ce mi se pare suspect este faptul ca ei au datele mele personale aceastea putând fi trimise oricum.
Doar ca se pune presiune pe semnătură cu acordul pe propria răspundere .
Aceste date nu pot fi trimise și fără semnătura ?

Întrebarea mea este următoarea . Ce se poate întâmpla dacă nu vreau să o semnez ? Sunt obligat?
Pot fi aplicate sancțiunile de 10% din salariu la nesfârșit sau doar o singură dată pentru această faptă ?

Și care ar fi levierul meu din lege de care mă pot folosi în a nu semna ?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2025
OctavianGabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 12 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorii, la cererea centrelor militare competente teritorial, asigura completarea de către salariaţi a Formularului de evidenţa, în anii în care nu se efectuează viza livretelor militare. Formularele de evidenţa completate sunt confruntate cu fişele de evidenţa proprii, de către persoana desemnată cu ţinerea evidentei militare, care certifica exactitatea datelor prin semnătura şi prin aplicarea ştampilei angajatorului, după care sunt trimise centrelor militare pe raza cărora domiciliază rezervistii.

Prin urmare, completarea Formulerului de evidenta cade in sarcina salariatului.. astfel, necompletarea lui poate deschide calea unei cercetari disciplinare.
Chestia este că , până acum în restul anilor nu s-a cerut această fișă .
Din câte m-am interesat aceasta trebuia trimisă în fiecare an de către angajator .
Sancțiunea disciplinară poate fi făcută la nesfârșit? Luna de luna ? Sau doar 1 singura data pentru această faptă ?
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2025
Manuela Rășină, administrator
acest răspuns util
1. Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.

2. Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen.

3. Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Cornel Vasile a scris:

1. Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.

Adica daca fac galagie pe strada ( conturb linistea...) si sunt amendat, si eu in continuare fac galagie, dupa spusele dumitale, nu mai pot fi sanctionat ca am fost odata... Daaa...
Pai dupa ce va fi sanctionat, i se va da un termen sa se conformeze, dupa care urmeaza o alta, mai drastica.....
acest răspuns util
Ati intelees eronat .. pentru aceeasi abatere , nu poate sa se aplice doua sanctiuni deodata ... daca o repeta, va fi sanctionat din nou.

Alte discuții în legătură

Schimbare functie si micsorare salariu AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Am urmatoarea problema: una din angajatele noastre a fost prinsa furand. Masura pe care vrea sa o ia conducerea este de a-i modifica functia si ... (vezi toată discuția)
Fisa postului monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 2010 la angajare am semnat fisa postului care ulterior a fost modificata in 2012 am semnat din nou.Acum 2 saptamani alta fisa care se cere semnata ... (vezi toată discuția)
Abatere repetata ContSters217881 ContSters217881 Un salariat sanctionat disciplinar a contestat sanctiunea in justitie.Pana la termenul de judecata poate fi sanctionat pentru abateri repetate daca a mai comis ... (vezi toată discuția)