avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt administrator la o asociație de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt administrator la o asociație de proprietari Până acum ...

Sunt administrator la o asociație de proprietari Până acum cheltuielile erau repartizate pe nr apartamentelor în nr.de 80. Acum însă unii proprietari au solicitat folosirea cotei indivize care o putem stabili ușor problema este însă că mulți locatari folosesc balcoanele că bucătării deoarece blocul fiind cândva a OJT garsonierele și apartamentele nu au avut bucătării .Acest bloc a fost inițial un gen de hotel pentru sportivi apoi OJT l-a repartizate salariaților că locuință de serviciu iar în final l-au vândut locatarilor care asa cum am menționat au făcut din balcoane bucatarii.Dilema noastră,studiind discuțiile pe forum este dacă ar fi corect ca aceste balcoane sa fie cuprinse în SU. Am vazut că legea locuinței prevede excepții în acest sens.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:09, 11 Iunie 2025
Faptul ca balcoanele nu se iau în calcul chiar dacă au fost transformate în bucătării ne-a ușurat enorm munca pt ca avem toate suprafețele doar balcoanele ne încurcat unele fiind mai mici unele mai mari chiar și de 40mp.Toate au planurile de extindere pt balcon așadar nu ne mai interesează balcoanele. Mulțumim.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum, daca aveti cu date certe toate suprafetele utile ale tuturor locuintelor, in calculele de repartizare a cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate, puteti folosi cele doua metode consacrate:
- fie folositi repartizarea costurilor proportional cu sup. utila,]
- fie folositi repartizare costurilor proportional cu c.p.i. - rezultatele trebuie sa coincida,
Formula de calcul a c.p.i. pentru o locuinta este : suprafata utila a unei locuinte se imparte la suma tuturor suprafetelor utile din blocul respectiv inmultit cu 100 ( rezultatul este in procente, de obicei cu doua zecimale).
Se face calculul pentru fiecare locuinta in parte. Adunate aceste cote-parti din imobil/bloc, calculate ca mai sus, trebuie sa rezulte 100%.
Spor la treaba !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cota indiviza mare nicoletabugeanu nicoletabugeanu In anul 2005 a fost cumparat un apartament de 3 camere impreuna cu dreptul de proprietate asupra cotei indivize de 4.898% din partile si dependintele din ... (vezi toată discuția)
Suprafete utile diferite pentru apartamente de acelasi fel andrei_70 andrei_70 Intr-un bloc de 16 locuinte este posibil ca pe un tronson pe care se gasesc apartamente cu 2 camere sa aiba suprafata utila diferita desi apartamentele sunt ... (vezi toată discuția)