avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor din partea părinților pentru copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor din partea părinților pentru copil

Se dă următoarea situație: părinții vor să ajute copilul major la achiziția unui automobil. Automobilul poate fi achiziționat ori de la persoană fizică ori de la firma. Depinde ce se găsește. Suma este peste 100.000 lei. Banii sunt în contul de depozit al părinților. Din câte știu eu, transferurile de bani între rude nu sunt impozitate însă sunt păreri împărțite legate de limite. Unii zic ca transferurile sub 25.000 lei nu necesită nici un document ci doar trecut la detalii donație. Peste acest prag e nevoie de hârtii întocmite la notar. Alții zic ca până la 10.000 eur nu sunt probleme. Care sunt căile legale de a proceda? Se fac mai multe transferuri mai mici? Se transferă toată suma? Se poate achiziționa mașina cu plata din contul părinților chiar dacă contractul e pe copil?
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2025
alinescoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 14:35, 19 Iunie 2025
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca mai simplu este sa plateasca parintele masina copilului, eventual luata cu factura de la dealer. Se incalca vreun articol de lege? Sau e vorba de vreo declaratie de avere? Consider ca fiecare om cât e viu poate sa cumpere orice, oricui fara justificare, mai alews daca o face prin transfer bancar cu mentionarea scopului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu ar fi sa-i dati banii cu titlu de imprumut.In 3 ani datoria se prescrie si sa rezovat problema.Fara notar fara ,fara contract,fara costuri inutile.Doar transfer bancar cu specificatia *imprumut*.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2025
nicunicolae10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să-i transfer o sumă de peste 10.000 euro copilului meu major. cum să procedez ca suma să nu fie impozitată? wrunning wrunning Buna ziua! Doresc a transfera o suma de peste 10.000 euro copilului meu major. Pentru a fi cert ca acesta nu va fi intrebat de taxe de impozit pe acesti bani ... (vezi toată discuția)
Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ... Popu Popu Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar? (vezi toată discuția)
Dacă părintele donează copilului suma de 50.000 lei prin transfer ... Lrn.and.utlize Lrn.and.utlize Dacă părintele donează copilului suma de 50.000 lei prin transfer bancar este necesar act de donație de la notar sau e suficient sa se menționeze \" ... (vezi toată discuția)